Новини Събития

Илин Димитров и Фандъкова ще работят заедно за промоцията на София

  16.02.2023 18:30  
Илин Димитров и Фандъкова ще работят заедно за промоцията на София

Министърът на туризма д-р Илин Димитров проведе работна среща с кмета на София Йорданка Фандъкова и с новия директор на Общинско предприятие “Туризъм” към Столична община Людмил Пелов по време на изложението Ваканция и СПА ЕКСПО 2023. На срещата присъства и заместник-кметът на Столична община по направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“ Ирина Савина. 

На срещата бяха обсъдени актуални теми и възможности за по-ефективно сътрудничество на институционално ниво в посока развитие на туризма в столицата. Министърът подчерта, че единственият начин да се работи в името на общата кауза - туризъм е като се гледа в една обща посока без политизирането й. 

Министър Димитров анонсира предстоящата 68-а сесия на Регионална комисия “Европа” на СОТ в края на месец май, на която София ще бъде домакин. „Очакваме над 30 министри на туризма, това е уникален шанс да покажем не само София, но и България в най-добра светлина, за да привлечем още повече туристи”, подчерта министър Илин Димитров. Той изтъкна, че градовете се възстановяват много по-бързо от курортите след пандемичните години заради добрите програми със събития. „София привлича отново туристи и ръстът е съпоставим с този на Истанбул“, обяви министърът.

Сред темите на разговор бяха възможностите за реклама и по-добра транспортна свързаност на столицата за повече посещения на чужди туристи. Акцент беше поставен върху предстоящото посещение в България на над 300 инфлуенсъри от Германия, Турция, Румъния и Полша, които ще имат възможност да се запознаят и с туристически маршрути в столицата.

Министър Димитров и кметът Фандъкова се договориха екипите на двете институции да работят съвместно по предстоящи инициативи и възможности за привличане на повече туристи и задържането им за по-дълъг период в столицата.Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати