Новини Събития

Русия облекчава визовия режим за 19 държави

  22.02.2023 12:11  
Русия облекчава визовия режим за 19 държави

Министър-председателят на Русия Михаил Мишустин одобри указ, който позволява облекчен визов режим за граждани на 19 държави, съобщава турското издание Daily Sabah. Гражданите на посочените страни могат да получат туристическа виза до 6 месеца, ако имат хотелска резервация, се казва в постановлението, публикувано на правителствения портал.

Държавите с облекчен визов режим са Бахрейн, Бруней, Камбоджа, Китай, Индия, Индонезия, Иран, Северна Корея, Кувейт, Лаос, Малайзия, Мексико, Мианмар, Оман, Саудитска Арабия, Сърбия, Тайланд, Турция и Филипините.

Говорейки в долната камара на руския парламент на 15 февруари, Държавната дума, министърът на външните работи Сергей Лавров обяви, че Русия планира да въведе безвизов режим с 11 държави в близко бъдеще, както и облекчаване на визовия режим с 6 държави.

По думите му до 1 юни руското външно министерство ще публикува доклад за възможността за въвеждане на електронни визи за граждани на още 70 страни, и обеща, че „няма да има проблеми за приятелските страни“.