Новини Транспорт

Top Rent A Car очаква повече туристи и сезон от месец май

   
Top Rent A Car очаква повече туристи и сезон от месец май
Радослав Маринов (вляво) и екипът на Top Rent A Car представиха компанията на Ваканция и СПА Експо
  Мирослав Иванов

Най-голямата българска компания за отдаване на автомобили под наем Top Rent A Car очаква повече туристи през летния сезон на 2023 г., който ще започне по-рано, защото вече имаме резервации за месец май. Това обяви за TravelNews Радослав Маринов, мениджър „Стратегическо партньорство“ в компанията. Той очаква сезонът да продължи до октомври. Споед него много силно вървят резервации за автомобили от израелския пазар. Туристите от Израел вече не идват само за казина, а предпочитат да обикалят сами из страната и да виждат различни забележителности, каза Маринов. Силен интерес има още от полския пазар.

„Индикациите за лято 2023 са много добри и очакванията са за по-дълъг сезон“, подчерта той. За сравнение през 2022 г. закъсня и започна в края на юни заради войната в Украйна. Миналата година имахме кратък сезон, основно през юли, август и септември. Но за три месеца успяхме да постигнем резултатите си от 2019 г., обясни Радослав Маринов. Обслужени са над 50 000 клиента.

Top Rent A Car работи в тясно сътрудничество с туристическия бранш. Компанията има онлайн система, която може да се ползва от туроператори, туристически агенти и хотели, като те могат да предлагат резервации на коли за техни клиенти. Освен това имат изградена партньорска мрежа в цялата страна. Разполага с 13 офиса в най-големите градове и курорти. Лидер е в сферата с над 45% пазарен дял (според Euromonitor). Разполага с най-големия автопарк от рентакар автомобили в страната с приблизително 2000 автомобила от различни класове.

Средната клиентска удовлетвореност е 4.8 от 5 според анкетирани 200 000 потребители и осигурява заетост на над 150 служители. Интересен факт е, че към 96% от клиентите, които са ползвали услугата за първи път, предпочитат да я използват повторно.

През миналата година фирмата увеличи с около 20% на автопарка, като същевременно добави и още електромобили към него. Тя приоритизира "зеленото" бъдеще и активно се подготвя за преминаването към споделената мобилност, като към момента 90% от автомобилите са на под 1 година и отговарят на най-високите европейски стандарти за вредни емисии. 

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати