Анализи Новини

Министър Илин Димитров: Най-скъпото легло в туризма е празното легло

   
Министър Илин Димитров: Най-скъпото легло в туризма е празното легло

Рекламната ни кампания проработи. Над 70% от туристите по курортите ни са български. Това заяви министърът на туризма Илин Димитров в сутрешния блок на bTV. Той поясни, че България отваря нови пазара и възстановя стари, давайки пример с туристите от Израел, които са били над 30 хиляди.

Секторът предлага добро качество, съотношението ни цена – качество е много добро, добави министър Димитров и напомни, че най-скъпото легло в туризма е празното легло.

Въпреки топлото време, което имахме, сезонът се развива отлично. Започнахме много силно – 8 декември, Коледа, Нова година, Ивановден бяха пълни курортите. Имахме лек спад заради топлото време. Той беше преодолян заради изобретателността на хотелиерите, каза Димитров. Той допълни, че в момента курортите са много пълни и на добри цени.

"Имаме над 1,2 млн. регистрации на туристи, от които 840 000 българи. Имаме 27% повече туристи от миналата година и 5% повече от 2019 г.“, обясни Илин Димитров. Най-много гости на курортите ни идват от съседните държави.

"Колкото повече време има сняг, толкова по-добре за зимния ни сезон. Надявам се да има сняг до края на март", каза още служебният министър на туризма.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати