Новини Събития

България ще се представи с рекорден щанд от 500 кв. м на изложението в Берлин

   
България ще се представи с рекорден щанд от 500 кв. м на изложението в Берлин
Щандът на България ще е в новата изложбена зала на туристическата борса в Берлин
  Снимка: МТ

Министерство на туризма организира участието на България на най-голямото международно туристическо изложение в света - Internationale Tourismus-Börse (ITB) в Берлин, Германия, което ще се проведе в периода 07-09 март 2023 г. От тази година изложението ще се проведе в нов формат и ще бъде предназначено само за професионалисти в бранша. Българският щанд ще бъде на площ от 500 кв. м, разположен в новата зала Hub 27 на изложбения център, съобщиха за TravelNews от Министерството на туризма. Размерът е рекорден заради големия интерес на бизнеса, тъй като изложението ще се проведе на живо за първи път след пандемията. Преди това страната ни е участвала с щандове на около 400 кв. м.

На него ще се представят 44 български туристически фирми и общински администрации. Участниците са: Тандем Травел ООД, Улпия Турс ООД, Травъл Стайл ООД, Аватар Тур ООД, ДМ Травел ООД, Уърлд Синерджи Травъл България ООД, Ен-Вижън Сървисис Груп ООД, Рила Травел ЕООД, Престиж Пропърти ЕООД, Танчев и Ко ООД, Рила Мегатур ООД, Туристическа агенция СОЛВЕКС ЕООД, Община Варна, СОФ Кънект АД, Бояна - МГ ЕООД, Юпасс ООД, Община Пловдив, Ай Ди Ес България ЕООД, Съни Травел Клуб ЕООД, Община Стара Загора, МЕГА-Т ЕООД, Темпора Травъл ЕООД, Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД, Алексия Ауто ЕООД, МПМ Хотелс ООД, Албена Тур ЕАД, Сити Тур ЕООД, Община Тетевен, Община Банско , "Царевград Търнов" ЕООД, Община Силистра , Св.Св. Константин и Елена Холдинг АД, Фанагория травел ЕООД, ОП "Туризъм", Ортанна ЕООД, Холидей Шоп ООД, "ХОТЕЛ МЕДИТЕ" ЕООД, Хотелско мениджърска компания ЕООД, Община Самоков, Дестинейшън туристик сървисис ООД, Клуб Магелан ООД, СЛР-ХОЛИДЕЙ-СЪРВИС ЕООД, Пи Груп Пловдив ЕООД, Аполо Турист Сървиз ЕООД.

Консултантската фирма „360 консулт“ ЕООД ще прави анимацията на българския национален щанд по време на ITB Берлин, стана ясно от проведената обществена поръчка от Министерството на туризма, установи проверка на TravelNews в регистъра. Компанията е избрана на първо място след като е предложила най-ниската цена от 39 756 лв. с ДДС. От процедурата не става ясно какво е предложила като анимация, защото Министерството на туризма търси оферта с най-ниска цена. В търга е участвал само още един участник – пиар агенцията „АПРА“ ООД с цена от 47 520 лв. с ДДС.

До миналата седмица нямаше яснота каква анимация точно ще прави „360 консулт“. Нейният управител Веселин Петков заяви пред TravelNews, че ще бъде представен фолклорът и традиционните обичаи, но не уточни по какъв начин. Компанията няма опит в анимацията на изложения, но разполагала с такъв в организирането на събития. „Имаме опит в анимацията на други събития. Каквото трябва ще го направим“, коментира Веселин Петков. От сайта на фирмата става ясно, че осъществява консултанска дейност, ИТ и маркетинг услуги. Тя е организирала обучения на Главна дирекция “Национална полиция” към МВР, правила е верификация на разходи по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура  2014-2020“ и интернет страница и лого по проект на Община Велико Търново. Осъществила е консултантска помощ при разработка на мобилно приложение с обогатена реалност (augmented reality).

Фирмата „360 консулт“ ЕООД е била регистрирана във Варна до 2020 г., след което се мести в София, показва справка в Търговския регистър. До тогава е носила името „Уейк къмпани“, като по-рано съдружник е била и Милена Петкова, сестра на Веселин Петков. От Варна е сегашният служебен министър на туризма Илин Димитров. „Разбира се, че не се познаваме с министъра на туризма. От вас научавам неговото име“, подчерта Веселин Петков. Той побърза да допълни, че процедурата е прозрачна.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати