Новини Събития

Студентите по туризъм в НБУ трупат опит от водещи мениджъри в бранша

  02.03.2023 17:53  
Студентите по туризъм в НБУ трупат опит от водещи мениджъри в бранша

 

През изминалия есенен семестър на учебната 2022/2023 година бяха проведени шест срещи между студенти и експерти от бизнеса, организирани от секция „Туризъм“ ( с преподаватели доц. д-р Ирена Емилова - ръководител секция, гл. ас. д-р Маргарита Мишева и ас. д-р Виолета Донева) към департамент „Администрация и управление“.

В рамките на постоянния департаментен семинар „Социално-отговорен туризъм“ обучаващите се в програмите по туризъм на НБУ имаха възможността да почерпят опит и вдъхновение от представители на едни от най-успешните туристически организации. В срещите участваха Волфганг Пачула, генерален директор на хотел Hyatt Regency Sofia и Весела Меламед, директор Човешки ресурси; Габриела Терзиева и Паоло Реца – собственици и управители на фирма Bronco Wild;  Васил Шандурков, търговски директор на SABRE България; Петър Стоянов – мениджър на туристическа агенция Luxotour; Йордан Дъбов - кафе експерт и собственик на DABOV Specialty Coffee.

Под професионалното ръководство на мениджърския екип на Hyatt Regency Sofia Hotel, студентите имаха възможността да се включат в практически тренинг по комуникации в туризма в контекста на обслужването и изграждането на взаимоотношения и връзки с клиентите. Въпросите за винената култура, професията „сомелиер“, изживяванията и обслужването във висок клас ресторанти,  бяха обсъдени по време на специално организирана дегустация с винения консултант и сомелиер Йордан Русев в ресторант La Cocotte Bar & Dinner.

Участниците в семинарите предизвикаха огромен интерес и дискусии сред студентите. Мениджърите споделиха успешните моменти от развитието на своите организации, разказаха вдъхновяващи истории за кариерно развитие в туризма и представиха новите възможности пред бизнеса и необходимостта от постоянство и лично отношение в сферата на услугите.

С творческо нетърпение очакваме новите срещи и през пролетния семестър!Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати