Анализи

Най-красивите в света вили над водата

   
Най-красивите в света вили над водата

Вила над водите на Индийския океан на Малдивите – това е нещото, което хората си представят, когато става въпрос за този вид настаняване. Въпреки това, има фантастични примери за бунгала над водата и в други части на света. Вижте част от тях, подбрани от The Independent:

Най-добри за усамотение: Cayo Espanto

Местоположение: Белиз

Има само седем вили над водата на този малък остров, така че шансовете гледката ви да бъде съсипана от друг гост, който се носи покрай вас на надуваем розов еднорог, са малки. Осигурете си още повече пространство между вас и останалите, като изберете Casa Ventas - вила с една спалня, кацнала на края на кея. Въпреки малкия си размер, на острова няма как да скучаете, заети с гмуркане, уиндсърфинг и каране на каяк.

Освен това той се намира само на 5 км от континента.

Цените стартират от 1900 евро на вечер на база ол инклузив.

Най-добри за плуване в студена вода: хотел Palafitte

Местоположение: езеро Нюшател, Швейцария

Кажете здравей на швейцарското инженерство в най-добрия му вид – 38 елегантни дървени кабини, много от които кацнали над алпийските води на езерото Нюшател.

Прозорците от пода до тавана улесняват поглъщането на гледката към швейцарските Алпи. Можете да се спуснете по стълбата в задната част на вилата и да се потопите в езерото – въпреки че трябва да прогоните всякакви представи за топла вода.

Положителната страна - терапията със студена вода очевидно е на мода.

Цените стартират от 513 евро на вечер.

Най-добри за наблюдение на диви животни: Banyan Tree Mayakoba

Местоположение: Плая дел Кармен, Мексико

Banyan Tree Mayakoba Resort, който отвори врати през 2021 г., е един от първите курорти в Мексико, предлагащ настаняване над водата.

Това, което отличава имота, е, че вилите му не са разположени край пясъчни плажове, а по протежение на пълните с диви животни водни пътища, които минават през района на Ривиера Мая.

Тази красива екосистема е дом на редица видове, включително агути (нелепо сладки гризачи, хапващи плодове), тигрови чапли и игуани.

Освен това е устойчив имот – всички органични отпадъци се изпращат в местна свинеферма, а гостите могат да направят своя собствена рециклирана хартия по време на семинари за устойчивост.

Цените стартират от 797 евро на вечер.

Най-добри за плажове: Constance Prince Maurice

Местоположение: Мавриций

Constance Prince Maurice е притиснат между Индийския океан и естествена лагуна, а последната е мястото, на което ще откриете вилите над водата. Лагуната е резерват за опазване на морски обитатели и фантастично място за гмуркане с шнорхел.

Имотът се намира на върха на полуостров, така че има много прекрасни плажове за разглеждане, а на място се намира и училище за кайт сърф. Най-забележителното е плаващият ресторант на курорта.

Цените започват от 271 евро на вечер.

Най-добри за лукс: St Regis Langkawi

Местоположение: Малайзия

По-малко вила и повече дворец над водата, помещенията за настаняване в St Regis Langkawi се предлагат със самостоятелни инфинити басейни, отделни всекидневни и трапезарии, кухненски боксове и гардероби.

Страхотните гледки тук са стандарт (курортът е сгушен между буйна тропическа гора и Андаманско море), а на вечерята в ресторанта на курорта Kayuputi се наслаждавате, докато се излежавате в хамаци над водата.

Цените стартират от 452 евро на вечер.

Най-добри за гмуркане: Underwater Room, The Manta Resort

Местоположение: Занзибар

Не се заблуждавайте от името – тази плаваща вила (не се притеснявайте, тя е здраво завързана, така че шансовете да се събудите и да откриете, че сте преплували половината Индийски океан, са малки) има както секция над водата, така и подводна стая със стъклени стени.

Атмосферата тук е наистина спокойна – главният курорт (на сериозно разстояние от Underwater Room) има прекрасен плаж, осеян с шезлонги, както и училище за гмуркане.

Помолите член на персонала да ви научи как да играете бао – традиционна танзанийска настолна игра, подобна на манкала.

Цените стартират от 1700 евро на вечер на база ол инклузив и минимален престой от три нощувки.

Най-добри за екология: Misool

Местоположение: Раджа Ампат, Индонезия

Това несъмнено е една от по-скъпите опции за настаняване над водата, но определено си струва. Разположен в отдалечения архипелаг Раджа Ампат в Индонезия, Misool е основан от запалените гмуркачи Марит и Андрю, построили своята екохижа на остров, който някога е лагер на ловци на акули.

Те създават морския резерват Misool, набират местни рейнджъри (много от които бивши ловци на акули) за борба с незаконния риболов и основават фондация Misool, която се занимава с проблеми, като пластмасовите отпадъци в моретата.

А също така изграждат една от най-красивите надводни вили в света.

Цените стартират от 3000 евро на човек за седем нощувки на база ол инклузив.

Най-добри за гледка към езерото: курорт Panvaree

Местоположение: Национален парк Khao Sok, Тайланд

Настаняването над водата в национални паркове не е често срещано, но това не е единственото нещо, което отличава вилите в курорта Panvaree.

Те са разположени на езеро, а не над океана, така че гледките са различни: вместо безкрайно море ще виждате гористи планини, осеяни с птици варовикови скали и изумруденозелената вода на езерото.

Цените стартират от 160 евро на вечер.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати