Новини Хотели

Българската платформа за нощувки на дигитални номади FlatАway набира 500 хил. евро

   
Българската платформа за нощувки на дигитални номади FlatАway набира 500 хил. евро

Българската платформа за резервации на жилища за дигитални номади FlatАway набира 500 хил. евро в пресийд рунд, воден от фонда за дялови инвестиции Eleven Ventures, съобщи "Капитал". При оценка от 2.5 млн. евро във фирмата влиза и фондът за технологични компании в сектора на недвижимите имоти 3P1. А 100 хил. евро предстои да се наберат през румънската платформа за групови инвестиции SeedBlink. Средствата ще се вложат в разработката на нови функционалности и създаване на мобилно приложение, както и навлизането на услугата, която в момента оперира в България и Румъния, на нови пазари.

FlatАway е продължение на бизнеса на Борис Павлов и Теодор Тодоров за професионално управление на апартаменти Flat Manager, който работи през отделни франчайзи на различни локации. Услугата е в тъй наречения сектор проптех и предлага гъвкави наеми в професионално управлявани имоти на работещи дистанционно професионалисти, дигитални номади и експати. Имотите пък са управлявани от Flat Manager, която осигурява на собствениците на жилища пълно решение за отдаването им под наем за кратки и по-дълги периоди. Поема грижата за снимане, резервации, почистване и комуникация с наематели срещу комисиона, зависеща от локацията (в България е около 18%).

Към днешна дата има 7 франчайза в шест български града и Букурещ, които управляват над 400 жилища. Обявите се публикуват в големите сайтове за резервации на апартаменти Airbnb и Booking.com, а вече и в платформата на FlatАway, която ще взима процент от всяка направена резервация през сайта от местните франчайзи на Flat Manager.

"Това, което ни отличава от Airbnb и други платформи за резервации на жилища е, че предлагаме професионално управление на местно ниво," разказва Павлов. "Това гарантира ниво на обслужване, каквото бихте получили при посещение на хотел, без лимит на престоя." Използвайки апартаментите управлявани от франчайзите на Flat Manager, FlatАway предлага на дигиталните номади, които искат да нощуват на различни локации, комбинирани оферти за жилища.

"Ако някой иска в рамките на 6 месеца да поживее в София, Пловдив и Букурещ например, можем да му предложим апартамент спрямо нуждите му на всяка локация на еднаква цена, която включва сметки и поддръжка" обяснява услугата Павлов. 

Преобладаващата част от свежия капитал ще се влее в експанзията на франчайзите на Flat Manager, като следващата локация е Дубай, казват от компанията. "Фокусирани сме върху градове в Източна и Централна Европа, които да са привлекателни дестинации за дигитални номади, нашата основна клиентска група," разказва Павлов. "В момента общуваме с възможни партньори за отваряне на франчайз в около 20 града в региона," допълва той.

Останалите вложени средства в рунда ще се използват за разработката на нови функционалности и визия на платформата, както и прототипи на мобилно приложение за резервации.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати