Новини Турагенции

Орма травел организира турове на острова от Мама Миа

   
Орма травел организира турове на острова от Мама Миа

Островният живот си има собствен чар - времето сякаш е спряло, а единствените ангажименти са да отидеш да се печеш под жаркото слънце и да хапваш вкусна морска храна. Е, именно този идеализиран образ на гръцките острови създаде “Мама Миа”. Мюзикълът се превърна не просто в хит, а в неразделна част от световната поп култура. От скоро дори #mamamiasummer се превърна в един от най-популярните трендове в социалните мрежи. 

А ако искате да изживеете вашата собствена гръцка лятна приказка, то майските празници са идеалната възможност! Туроператорът “Орма травел” организира 5-дневна екскурзия с начало 4-ти май 2023 г. до едни от най-колоритните острови – Скиатос, Скопелос и Алонисос.

“Пътуването е най-вече с фокус върху релакса и спокойните разходки, тъй като чарът на малките гръцки градчета е неоспоримо. Може би най-търсеното в програмата ни обаче е посещението на остров Скопелос, където е заснет небезизвестният мюзикъл "Мама Миа". Островът ухае на борове и на него има 360 църкви. Най-старата е „Агиос Атанасиос” от XI век, а най-впечатляващ е манастирът „Агиос Йоанис”, който е разположен на върха на скала - именно там се състои сватбата на Софи”, изтъква Мария Игнатова, управител на туроператора. 

Пълният пакет е на цена от 854 лв. на човек и включва самолетен билет с чартърен полет София – Скиатос – София, летищни такси, ръчен багаж до 7 кг и чекиран до 15 кг, трансфери летище – хотел – летище, 4 нощувки на съответната база изхранване в избрания хотел, медицинска застраховка и обслужване на място на български език. 

“Имаме богата селекция от хотели - предлагаме настаняване в 9 от най-добрите хотели в района, които са в сърцето на остров Скиатос и са истинска наслада за сетивата. Не само предлагат най-висок клас качество и обслужване, но и успяват да потопят гостите в типичната гръцка лятна атмосфера с интериора си”, споделя още Мария Игнатова.

Островът е известен 

най-вече с 60-те си крайбрежия и с нощния си живот. Това го прави идеална дестинация за всяка компания, която няма търпение да започне с летните забавления. Едни от основните забележителности са Бурджи, манастирът Кехрия, замъкът на Скиатос и храмът Трион Йерархон. Бурджи (на турски означава кула) е малък остров-крепост в залива на Нафплио. Реално островът е имал много стратегическо местоположение и всеки, който го подминава, иска да се възползва от това. Първо византийците са го използвали, след което венецианците са открили потенциала му и са решили да го укрепят, за да защитят приcтанищетο пo-добре. Прeз векoветe ca правени редица допълнения и обновявания нa крепостта. Оcмaнците също са оставили отпечатъка си - те oграждат крепостта c пοдвoдни препятствия, за да блоκирaт дοстъпа на гoлeми kорaби. Прeз 18 век венeциaнците yвеличават виcoчинaта на кулaта и пострοяват допълнителни защити.

В миналото Скиатос е бил един от основните средновековни градове, за това и замъкът му носи привкус на старогръцки легенди и богатство. Градът е стратегически построен върху скала, която буквално виси над морето в най-северната част на острова. Скалата се забелязва с огромната си височина и е идеално място за защита на хората, които са живели в местността.

В северната част на острова също могат да се открият и уникални морски пещери. Skotini spilia (тъмна пещера) е легендарна морска пещера, характеризираща се с ниския си и тесен вход, през който може да мине само лодка. Дълбоко е около 20 метра и е наистина тъмно. Galazia spilia (синята пещера) е по-голяма по размер в сравнение със Skotini. Нейните спиращи дъха отражения върху скалите и рядката ѝ красота са доста хипнотизиращи.

Като цяло пейзажът на острова предлага 360 градуса уникални гледки. Плажовете в този район са особено подходящи за гмуркане. Също така има много опции за плаж с деца, където водата е по-плитка, а бреговете са пясъчни. 

С пътуване до Скиатос туристите могат да съчетаят релакс с пленителна екскурзионна програма, посрещайки първите летни дни. Чаровните малки улички, лазурното море и soundtrack-a на мюзикъла "Мама Миа" са рецепта за всяко уникално начало на лятото!

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати