Оферти

Екскурзия до Исландия в огнената прегръдка на Севера

   
Екскурзия до Исландия в огнената прегръдка на Севера

Защо да изберете тази програма?

  • Ограничени места и група до 20 участници;
  • Пътуването в Исландия е през Септември – прекрасен сезон за посещение,  в началото на есента;
  • Гарантирани дати и предплатени групови самолетни билети на Австрийски авиолинии;
  • Само при нас – ВОДАЧ от България – специалист по ГЕОМОРФОЛОГИЯ, който увлекателно ще Ви разкаже за релефа и особеностите на тази огнедишаща Северна земя;
  • Резервирани 3* и 4* хотели на 5 различни локации на острова – удобство и комфорт, без дълги повтарящи се преходи всеки ден;
  • Включени в цената 4 целодневни тура, които ще Ви покажат Северната, Западната и Южната част на острова;
  • Включено посещение на 5 от емблематичните водопади на Исландия;
  • По време на преходите от Ден 2 до Ден 5 се ползват услугите на лицензиран местен екскурзовод, който с радост ще отговори на всичките ви въпроси;
  • Възможност за вдигаща адреналина разходка върху един от ръкавите на Ватнайокул – най-големият ледник в Европа, чиито ледени скулптури ще ви смаят;
  • Цял свободен ден в Рейкявик, който ще може да прекарате според вашите интереси;
Програма

Ден 1

София – Виена – Кефлявик

Излитане от летище София в 18:45 ч. с полет на Австрийските авиолинии. Кацане във Виена в 19:20 ч. Продължение за Исландия в 21:00 ч. Кацане на летище Кефлявик в 23:20 ч. местно време. Настаняване в хотел Aurora Star 3*, разположен на летище. Нощувка.

Ден 2

Кефлявик – полуостров Снайфелснес

Закуска в хотела. Отпътуване към полуостров Снайфелснес (180 км, 2 часа). Полуостровът често е наричан „Малката Исландия“, защото на него има всичко, което може да очаквате от тази Северна земя: ледници, фиорди, планини, водопади, базалтови скали и лавови полета. Първата ни спирка е плажът Ютри Тунга, където ще имате възможност да видите тюлените. Ще спрем за снимки при самотната Черна църква Будакирха, разположена по средата на застинало лавово поле. Пейзажът е сюрреалистичен и сякаш излязъл от скандинавска сага. Лесно можем да си представим как мистични тролове и елфи се появяват от домовете си в дълбоките лавови процепи и оставят стъпките си по ярко зелената трева. Ще се любуваме на гигантските базалтови колони на Лондрангар и на Скалният мост при Арнарстапи.
Продължаваме към най-известната и най-фотографираната планина в Исландия Къркюфел с едноименния водопад в нейното подножие. Висока едва 463 м, тя има формата на пирамида и е наречена „Църквата“ заради причудливата си отличителна форма. От друга гледна точка има форма на вещерска шапка или на върха на кофичка сладолед. Тъй като е близо до морето, тя дълги години служила за ориентир на моряци и рибари, а днес любителите на Игра на тронове ще я разпознаят като част от декора на драматичните събития от Сезон 7.
Настаняване в хотел Langaholt Guesthouse 3*. Свободно време за вечеря и нощувка.

Ден 3

Златният кръг на Исландия

Закуска в хотела. Продължаваме с най-популярните забележителности на Западното крайбрежие на Исландия, наричани Златният кръг. Отпътуване към Национален парк Тингвелир (180 км, 2 часа и 30 минути). Тингвелир е дълбоко почитано историческо място, тясно свързано със съвременната исландска идентичност, модерно общество и управление – тук бил разположен първият исландски Парламент, който просъществувал от 10 до 18 век. Мястото е и геоложки феномен с огромно значение за науката – именно тук на сушата си дават среща две континентални литосферни плочи. Разломът е част от Северноатлантическият средноокеански хребет – границата между раздалечаващи се тектонски плочи на Евразия и Северна Америка.
Днес ще посетим и световноизвестният гейзер Гейзир, бащата на всички гейзери по света. Ще имаме уникалният шанс да видим как врящата вода на неговия брат гейзера Строккур се надига от дъното на геотермалната зона и огромният воден мехур с грохот се разпръсква в милиони капки над главите ни на 40 м височина. Наистина незабравимо преживяване за цял живот!
Следва разходка до величествения водопад Гълфос или Златният водопад. Той е на две нива и е висок 32 м със среден обем от 110 куб. м в секунда. Образуван е от бързите води на река Хвитá или Бялата река, водеща началото си от ледника Лангйокул. При слънчево време се пригответе да уловите огромната дъга, която неотменно украсява водопада!
Ще имаме възможност да се изкачим и да погледнем във вулканичния кратер Керид с приказното езеро в него – едно от красивите „сини очи“ на острова. Кратерът е с тъмночервен цвят, широк е 170 м, дълбок 55 м и е доста „млад“ – само на 3000 г. Исландия с право е наричана Земята на огъня – тук имаме невероятната възможност да видим как пред очите ни се формира най-новата суша на нашата планета. Процесът е започнал преди 25 милиона години, а най-старите скали на острова датират от преди 16 милиона години. Днес тук има над 30 активни вулкани, които активно изригват на всеки 4-5 години.
Настаняване в хотел Stracta 4*. Свободно време за вечеря. Нощувка.

Ден 4

Южно крайбрежие – водопади и ледник

Ден 5

Скафтафел – Вик – Рейкявик

Ден 6

Рейкявик

Ден 7

Рейкявик – Виена – София

За повече информация вижте ТУК.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати