Новини Транспорт

Търсенето на авиотехници продължава да нараства

   
Търсенето на авиотехници продължава да нараства

Има огромно търсене на персонал в техническите бази. Всички сме се насочили в тази посока – да търсим възможности колкото се може по-добре и по-бързо да квалифицираме хора, каза директорът Производство в Луфтханза Техник София Явор Конаров. Откъс от интервюто беше излъчен в ефира на предаването "В развитие" с водещ Вероника Денизова. 

Техническото обслужване по време на пандемията беше свързано с поддръжка, но и с паркиране на самолети, които не са оперативни. Сега не може да се смогне с търсенето на полети и се търси максимално много техническо обслужване за максимално кратко време, каза Конаров.

Компанията забелязва, че България има огромна липса на капацитет, особено в последните години, а бумът в търсенето води до нуждата от повече хора и квалификация. Всяка една от базите инвестира в повишаване на квалификацията и броя техници. Lufthansa Technik София „тотално преразглежда подхода за начина на обучение и квалификация и максимално ускоряване“ като очаква в следващите 2 до 5г повишаване на нуждата от техническо обслужване.

„България се наложи като място, където авиокомпаниите с удоволствие водят самолетите си за техническо обслужване. Не само нашата компания, но и други компании се развиват. Това развитие започва да се разпростира и във Варна и Бургас“, каза Явор Конаров.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати