Новини Турагенции

С Екватор на почивка в Бодрум с чартъри от София, Варна и Пловдив

   
С Екватор на почивка в Бодрум с чартъри от София, Варна и Пловдив

Егейска Турция е популярна дестинация за българите, които обичат да се наслаждават на средиземноморския климат, красивата архитектура, нощния живот и вкусните морски дарове. През 2022 г. това беше едно от най-търсените места за почивка, а тази тенденция се очаква да се запази и през 2023 г. Освен страхотното обслужване и богатите възможности за забавления, Турция привлича и с достъпните си цени.  

Бодрум е най-големият курорт, разположен на Егейско море и е страхотна отправна точка за всяко приключение. Курортът е преминал през някои трудни времена през 60-те години на миналия век, когато беше засегнат от земетресение, но реставрациите превърнаха района в процъфтяваща туристическа дестинация на турското крайбрежие. 

Местността е обитавана от 2-ро хилядолетие пр.н.е. В римската епоха се е наричал Халикарнас, основан от цар Мавзол, който построява едно от седемте чудеса на древния свят - Мавзолея. Има много атракции за посещение, но някои са наистина спиращи дъха, като например Мавзолея в Халикарнас, Портата на Миндос и градския замък.  

„Бодрум предлага една наистина луксозна атмосфера на изключитлено достъпна цена. Древните забележителности са обградени от модерни удобства и тази многоличност на курорта го прави перфектен за всеки тип турист“, споделя Петя Борисова, маркетинг мениджър на туристическа агенция „Екватор“. Това се дължи на преобладаващите 4 и 5 звездни all inclusive хотели. Типичното за Турция отлично обслужване пък кара всеки от посетителите да се чувства спокоен и обгрижен. Тези качества на туризма в южната ни съседка я правят предпочитана дестинация за активна почивка и през тази година.  

“Екватор” предлага програми, специално за онези, които искат да се насладят напълно на лятото си. За предстоящия сезон са планирали самолетни екскурзии от София, Варна и Пловдив, а цените започват от 639 лв. на човек. Пакетната цена включва самолетен билет с включени летищни такси и регистриран багаж 20кг/5 кг ръчен багаж с авиокомпания European Air Charter, 7 нощувки на база All Inclusive в хотел по избор на клиента, трансфер летище – хотел – летище, медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ от „Евронинс“ с покритие 10 000 евро и бонус пакет “Максимална сигурност” - възстановяване на заплатената, в случай на забрана за пътуване по медицински причини, например заразяване от COVID-19 (доказано с медицински документ). По време на целия престой групите ще бъдат придружени от представител на туроператора.

“Повечето ни хотели разполагат с частен плаж, а много от тях дори са оценени със син флаг - това е най-високият приз за качество на плажа. Там гостите могат да се възползват от шезлонги и чадъри. Традиционно и хотелите разполагат с други развлекателни кътове - има басейни, СПА, барове, ресторанти и детски кътове, които са идеална възможност всеки от семейство да намери нещо подходящо за себе си”, изтъква Борисова.

Полетите от София до Бодрум ще се осъществяват всеки петък от 5 май до 20 октомври 2023 г. За Варна полетното разписание също е потвърдено - туристите ще могат да отпътуват от морската столица към Бодрум всеки четвъртък от 25 май до 22 юни. От Пловдив програмите започват на 23 май и ще продължат всеки вторник до 3 октомври с кратка почивка през юли.

Турция е идеалното място за почивка и всеки може да намери по нещо за себе си. Курортът Бодрум е популярен с възможностите си за плаж, качествено all inclusive преживяване и морски забавления. Авантюристите могат да се насладят на гмуркане, уинд и кайтсърфинг, както и на много други приключения, докато тези, които предпочитат релакса, могат да почиват на брега на морето или край басейна. Регионът има богата история, забележителна природа и е перфектен, както за приключенците, така и за любителите на релакса. Лазурните води на Егейско море са подходящият фон за всяко пътуване и определено дестинацията не бива да се изпуска! 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати