Новини Турагенции

Британският туроператор Jet2Holidays може да стартира чартъри до Варна от 2024 г.

   
Британският туроператор Jet2Holidays може да стартира чартъри до Варна от 2024 г.
Jet2Holidays прави чартъри само до Летище Бургас
  Летище Бургас

Най-големият британски туроператор – Jet2Holidays, проучва възможността да стартира чартъри от редица летища във Великобритания до Варна за летния сезон на 2024 г. Това съобщиха за TravelNews от Министерството на туризма. Иван Грошев, управител на „МТС България“, която компания представлява британската у нас, потвърди информацията. „Решението все още не е взето окончателно, но се оглежда районът на Варна като потенциална нова дестинация“, каза той. До момента концернът оперира само до Летище Бургас, тъй като най-голямо е търсенето на курорта Слънчев бряг. Това означава, че от следващата година Jet2Holidays ще може да предлага почивки и в курортите по Северното Черноморие, като Златни пясъци, Св. Св. Константин и Елена и Албена.

Туроператорът има амбициозен план за 2024 г. за България с огромен ръст от 47% повече самолетни седалки в чартърите. В цифрово изражение означава над 25 000 нови места и туристи, обясни Иван Грошев. Освен това се проучват възможностите за стартиране на градски пътувания (city breaks) до София и Пловдив с полети до двата града. Засега на заден план остават зимните курорти в България. Jet2Holidays ще разполага със 140 нови самолета през следващата година.

Записванията на британския пазар за предстоящия летен сезон 2023 вървят с ръст около 10% спрямо миналата година, посочи Грошев. Той се надява да бъдат достигнати нивата от преди пандемията. Министерството на туризма се очаква да проведе роуд шоу във Великобритания през април и да засили рекламата на този пазар. Искането беше поставено от Националния борд по туризъм и британските туроператори.

Обединеното Кралство е третият най-важен пазар за летния туризъм след Румъния и Германия. През 2019 г. са дошли общо над 470 000 британци у нас.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати