Новини Хотели

Румъния с амбиции за добри СПА центрове

  24.03.2023 13:10  
Румъния с амбиции за добри СПА центрове

Румъния ще въведе доброволен стандарт за качество на СПА центровете, което ще позволи на професионалните компании по-лесно да привличат чуждестранни туристи, интересуващи се от здравни услуги, предаде за БТА румънската агенция Аджерпрес, позовавайки се на съобщение на румънското Министерство на предприемачеството и туризма.

Инициативата цели и улесняване на уреждането на медицински процедури от съответните здравноосигурителни институции в страните членки на ЕС.

„Доброволният стандарт ще съпостави критериите за лицензиране на спа центровете с тези за категоризация на румънските туристически обекти и ще вземе предвид качеството на съответните здравни услуги, както и безопасността на нуждаещите се от такива услуги. В момента документът се изготвя от публично-частната работна група, създадена за тази цел по инициатива на министерството", заяви министърът на предприемачеството и туризма Константин-Даниел Кадариу според цитирания източник.

„След като доброволният стандарт бъде изготвен и утвърден, искаме да стартираме процедурите за международното му признание, по-точно от Международното общество за качество в здравеопазването, за да могат спа центровете, които отговарят на минимално необходимите критерии, да дават допълнителна гаранция по отношение на безопасността и качеството на предлаганите услуги“, добави Константин-Даниел Кадариу.Анкета

Къде ще пътувате за Коледа и Нова година?


Резултати