Турагенции

Първите групи на Александър тур посетиха портата на Арктика и видяха Северното сияние

   
Първите групи на Александър тур посетиха портата на Арктика и видяха Северното сияние

За мнозина това е вълнуващо преживяване веднъж или два пъти в живота, но за истинските преследвачи на Северни сияния срещата с причудливата небесна феерия се е превърнала в мисия. Ето защо има хора, способни да прекарат часове, треперейки на мразовития студ, само и само да зърнат уникалния природен феномен.

Aurora Borealis - Северното сияние, е резултат от взаимодействието между Слънцето и външната атмосфера на земята. Може да се наблюдава и на двата полюса, но в северното полукълбо има 50% по-голям шанс да видим разноцветния танц.

Едно от местата, където Северното сияние е не само често срещано явление, но е и изключително ярко, е Тромсьо. Градчето се намира в най-северната част на Норвегия, директно в Арктическия кръг, на 69 северна ширина в центъра на зоната на полярното сияние.

За това и “Александър тур” приема нелеката задача да запознае българските туристи с това магично място. Осъществени са 2 групи, съобщи Ирина Найденова, управител на "Александър тур". Тя отбеляза още, че пътуването е било голям успех. Освен на Северното сияние туристите са имали възможността да се насладят на традиционна скандинавска храна и да посетят местните забележителности и да видят полярния музей. За есента се планират и нови дати и групи, допълни Найденова.

Отзивите на туристите са положителни: “Искам да Ви изкажа нашите благодарности за прекрасните моменти, които изживяхме, спомените които ще останат незабравими. Организацията беше перфектна, а водачът е истинска жива енциклопедия и прекрасен и отговорен човек! Бъдете здрави! Благодарим Ви!”, пише един от тях.

Всъщност регионът е богат на много различни културни и исторически забележителности, които наистина успяват да въведат посетителите в типичния северен живот. Фокусът на повечето експозиции е животът в Арктика. С помощта на гида посетителите са се запознали отблизо с бита на северния човек и какви са особеностите на живота при такива ниски температури.

“Мога да кажа, че съм безкрайно доволна от всичко. Екскурзоводът беше изключително информиран и загрижен за нас. Всичко беше точно! Това пътуване беше емоция! Благодаря на “Александър Тур” и на всеотдайния екскурзовод! За първи път не чух абсолютно никой от групата да се оплаква от нещо”, изтъква друг доволен клиент.

Въпреки ниските температури Тромсьо носи топли спомени и уникални преживявания. Северното сияние е може би най-впечатляващ природен феномен в целия свят, а в комбинация с пълната туристическа обиколка на Тромсьо, пътуването става наистина незабравимо.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати