Анализи Новини Събития

Десет компании искат да правят събитията на Министерството на туризма за 780 000 лв.

   
Десет компании искат да правят събитията на Министерството на туризма за 780 000 лв.
Министерството на туризма скоро ще има обслужваща фирма за събития
  Мирослав Иванов

Десет компании са подали оферти в обществената поръчка за организиране и провеждане на събития за нуждите на Министерството на туризма. Това установи TravelNews в документацията за търга. Това са „Скай травел“ ЕООД, „Ивент дизайн“ ЕООД, „Е-турс“ ООД, „Компания за международни конгреси“ ЕООД, „Евро – Алианс“ ООД, „Атлас травелс“ ЕООД, пиар агенцията с туроператорски лиценз – „АПРА“ ООД, „Беневент“ ЕООД, „Вектра травел“ ООД и Консорциум ДЗЗД „Нов подход“, в което влизат Център за професионално обучение и ориентиране и туроператора „Стенли комфорт тревъл“ ООД.

Стойността на поръчката е 650 000 лв. без ДДС или 780 000 лв. с ДДС. Договорът с изпълнителя ще бъде за 2 години. Изискванията към кандидатите са да имат туроператорски или агенти лиценз, а през последните 3 години да имат общ оборот от над 1 млн. лв. Освен това да са изпълнявали подобна дейност в последната една година. Интересно е, че за ръководителя на екипа не се изисква висше образование в туризма, което е скандално, коментираха пред TravelNews от бранша. В документацията е посочено, че трябва да има минимум бакалавър по „хуманитарни науки“, „социални, стопански и правни науки“. За експерта по организиране на събития в поръчката е посочено, че може да бъде с икономика или туризъм. „Собственото ни министерство не изисква ръководителят на екипа за организиране на събития да бъде най-вече с образование и познания в туризма, което е недопустимо“, подчерта представител на сектора, пожелал анонимност. Според него по този начин ще се яват и вероятно ще спечелят за пореден път пиар или рекламни агенции, които имат туроператорски лиценз.

Офертите ще бъдат оценявани по критерий техническа оценка – 60% и цена – 40%. Това означава, че ще има по-голяма тежест субективното мнение на комисията, обясниха юристи. Техническата оценка ще се определя на база оценка на предложената организация, механизъм за гарантиране на качеството и методология за управление на риска.

Събитията, в изпълнение на настоящата обществена поръчка, ще се организират на територията на България и могат да бъдат в различен формат - конгреси, дискусии, семинари, официални церемонии, кръгли маси, конференции, двустранни срещи с ръководители на чуждестранни ведомства и международни организации (министерски срещи); домакинство на международни конференции, работни закуски, обеди, официални вечери, посещения на туристически атракции и забележителности и др., свързани с изпълнението на дейностите на Министерство на туризма, организиране на събития в изпълнение на проекти с национално финансиране, включително организиране на други събития на министерството при възникване на необходимост.

Изпълнението на поръчката включва предоставяне на услуги за хотелско настаняване, изхранване, осигуряване на зали и техническо оборудване при организирането на събития, превод и др.; логистиката и организационно-техническата подготовка включват осигуряване на транспорт и самолетни билети за чуждестранни участници; озвучаване; регистрация на участниците; осигуряване/разпределяне на материали; изхранване; кафе-паузи; настаняване; осигуряване на симултанен/консекутивен превод за събитията и др.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати