Транспорт

Wizz Air организира Ден на отворените врати за пилоти на 6 април в София

   
Wizz Air организира Ден на отворените врати за пилоти на 6 април в София

Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и най-екологично устойчивата в света, ще проведе първия си Ден на отворените врати за пилотски позиции в София тази година. Авиокомпанията кани всички, които мечтаят за кариера в авиацията, да заповядат на събитията ѝ на 6 април в хотел Новотел в София. Както пилоти с богат стаж, така и млади таланти без летателен опит, които тепърва искат да навлязат в авиационната индустрия, могат да се присъединят, за да научат повече за възможностите за кариера в Wizz Air. 

Денят на отворените врати в София ще се състои от 2 части и ще включва презентации от екипа на Wizz Air синформация за авиокомпанията, нейните стандарти,култура и кариерни възможности. Присъстващите ще могат и да зададат всички въпроси, които имат относно авиокомпанията или процеса на кандидатстване за пилот.

Първата част на събитието е Ден на отворените врати за пилоти. Тя започва в 10:00 ч. и ще е фокусирана самовърху опитни пилоти – капитани и първи офицери слиценз EASA, които проявяват интерес да продължаткариерата си в Wizz Air. Авиокомпанията предлага възможност за присъединяване към екипажа на Wizz Air директно на командирска позиция чрез уникалната програма „Direct Entry Captain Program“, създадена за опитни пилоти на Airbus, които ще преминат през обстойна 6-месечна програма за повишаване на квалификацията преди да стартират работа като капитани в мрежата на Wizz Air. Кандидатите, които имат желание да издигнат кариерата си до нови висоти в най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа, трябва да се регистрират за събитието предварително тук.

Втората част ва събитието – Ден на отворените врати на Wizz Air Pilot Academy, е насочена към таланти без летателен опит в индустрията. По време на събитието те ще се запознаят с възможностите как могат да започнат кариерата си като търговски пилоти в мрежата на Wizz Airчрез интензивната тренировъчна програма, предоставяна от Wizz Air Pilot Academy. Събитието за амбициозникандидати ще започне в 13:00 ч. на 6 април в хотел Новотел, а желаещите трябва да се регистрират тук. Част от Wizz Air Pilot Academy е и програмата „She can fly cadet“, която е ориентирана към жени, желаещи да станат пилоти. Плановете на авиокомпанията са да осигурява 20+ работни пилотски места годишно за жените, които също вярват, че не трябва да съществуват полови бариери. Кадетите, които се присъединят към Wizz Air, завършвайки Wizz Air Pilot Academy, ще имат възможност да управляват самолет от модерната и непрекъснато нарастващата флотилия на авиокомпанията по над 1100 маршрута до почти 200 дестинации в 50+ държави. 

Wizz Air е изключително ангажирана с развитието и благосъстоянието на своите пилоти, като им осигурява конкурентни заплати, водещо в бранша обучение, безсрочен и сигурен договор, както и гъвкави и фиксирани графици за полети за по-добър баланс между професионалния и личния живот. Амбициозните планове на Wizz Air са да увеличи повече от три пъти размера на флотилията си до 500 самолета до 2030 г.

За Wizz Air

Wizz Air, най-бързо развиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа, оперира флотилия от 181самолета Airbus А320 и А321. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 27.1 милиона пътници за финансовата година F22, приключваща на 31 март 2022 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света за 2022 г. от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. и 2023 г. от Air Transport Awards – най-желаното признание, което авиокомпания или отделна личност може да получи, открояващо личност или организация за впечатляващо представяне, иновации и ексклузивна услуга. Wizz Air беше призната за „Най-устойчивата нискотарифна авиокомпания“ от Световните награди за финансова устойчивост за 2022 г. и за „Глобално екологично устойчивата авиокомпания на годината“ от CAPA-Centre for Aviation Awards for Excellence 2022.
Бележки до редакционните екипи:

• Всички полети на Wizz Air се извършват със самолети A320 със 180 места, A321 с 230 места, Airbus A320neo със 186 места и Airbus A321neo с 239 места.
• Wizz Air въведе редица засилени хигиенни мерки, които включват: кабинният екипаж и пътниците трябва да носят маски за лице, кабинният екипаж е задължен да носи ръкавици, насърчават се покупките на борда чрез безконтактно плащане, пътниците трябва да следват мерки за физическа дистанция и всички покупки на пътнически билети и услуги се препоръчва да се правят онлайн преди полета.
• HEPA филтрите във всички самолети на Wizz Air вече филтрират 99.97% от вирусите и бактериите във въздуха и всички самолети преминават през цялостна дезинфекция всеки ден с антивирусен разтвор, следвайки стриктен график за ежедневно почистване.
• За повече информация относно завишените здравни и хигиенни мерки, моля, вижте тук.

За свободен достъп до снимки на самолети, екипажи и библиотека с лога, моля, посетете http://wizzair.com/en-GB/press

 

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати