Новини Събития

Паркът за мечки край Белица ще бъде отворен за посетители на 10 април

   
Паркът за мечки край Белица ще бъде отворен за посетители на 10 април

Паркът за мечки край Белица ще бъде отворен за посетители на 10 април, каза за БТА ръководителят на гледачите в мечия парк Калина Вълчинкова. 

Всички 18 мечки в парка са будни, от днес дори и Йета, при която зимният сън продължи най-дълго, вече е започнала да излиза от бърлогата си. Това беше последната мечка в хибернация в парка, така че официално всички са будни, посочи Вълчинкова. 

Въпреки ниските температури в последните дни, мечките не са се прибрали по бърлогите си за втори зимен сън. Около седмица или две след излизане от хибернация обаче те все още са по-летаргични и предпочитат да си поспиват, допълни ръководителят на гледачите. 

В началото на пролетта менюто на обитателите на мечия парк се състои основно от зеленчуци, кореноплодни растения, риба и ядки. Това, с което се хранят мечките в дивата природата в този период, са основно тревисти растения и каквото успеят да намерят, затова и диетата на мечките в парка е основно от зеленчуци, за да бъде тя максимално близо до естественото меню за вида им в природата, каза още Калина Вълчинкова. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати