Новини Турагенции

Екскурзия на Аква тур в Панама и Коста Рика съчетава модерното с автентичното

   
Екскурзия на Аква тур в Панама и Коста Рика съчетава модерното с автентичното

Карибските страни крият неоспорим чар - с недокоснатата от човек природа, уникални възможности за плаж и релакс, богата история и страхотна местна кухня, Южна Америка не остава безразлична за туристите. По тези краищата на света пътешествениците се обръщат към местния начин на живот и се научават да обичат дните си и да са благодарни за заобикалящия ги свят. Това е само част от незабравимите моменти, които може да преживеете на Коста Рика и Панама. 

Туроператорът “Аква тур” предлага уникална възможност за обиколка на тези две перли от Карибското крайбрежие. Цената започва от 3308 евро на човек и включва самолетни билети по маршрут София - Истанбул - Панама Сити - Сан Хосе - Панама Сити - Истанбул - София с ръчен багаж до 8 кг и чекиран до 20 кг , летищни такси, 3 нощувки със закуски в петзвезден хотел в Панама Сити, 6 нощувки в хотел по избор в Коста Рика, трансфер летище - хотел - летище, медицинска застраховка с лимит 10 000 € с включени мед. разходи, свързани с COVID 19 при пътувания в чужбина. Последната група за този сезон отпътува на 7 април, а следващото пътуване вече е потвърдено с начална дата 3 ноември. 

“Панама и Коста Рика са уникални държави. Интересното е, че Панама Сити е изключително модерен футуристичен град и балансът между съвременното и автентичното е много интересен за пътешествениците. Коста Рика от своя страна представя по-скоро историята на региона. Столицата Сан Хосе е изпълнена със забележителности и исторически паметници. А природата там е една от най-добре запазените на Земята, заради изключително зелената политика на страната”, разказва Румяна Юксел, управител на туропратора. 

Туристите могат да изберат да прекарат пътуването си в почивка и лични обиколки или да се доверят на професионалистите от “Аква тур” и да запишат някои от допълнителните им екскурзии. Най-популярна за Панама със сигурност е целодневната обиколка на града, в която се разглеждат основните забележителности, включително и Панамския канал. 

Двучасовата обиколка с корабче по панамски заливи също не е за изпускане. Преживяването по залез е просто уникално - живописните гледки определено оставят незабравим спомен. Другите предложения за екскурзии в Панама включват посещение на Табога и Перлените острови, както и на Островът на маймуните. 

Коста Рика е особено известна с флората и фауната си, за това и най-популярната екскурзия е в Национален парк “Тортугеро”. Паркът е разположен на територия от над 26000 хектара водоеми и е истински рай, събрал най-хубавото от флората и фауната на земята. Разнообразието от реки и канали, по които туристите да се придвижват, превръща преживяването в същинско амазонско приключение. А домакини по време на разходката в парка ще са хилядите представители на животинския свят, сред които маймуни, крокодили, ленивци, игуани, папагали ара и всякакви диви животни. 

Вулканът Ирасу също е интересна забележителност. Той е един от най-активните в Коста Рика. Растителността в прилежащия му национален парк е променена от постоянните изригвания, но е много красива и разнообразна. Там могат да се открият много кратери, някои от които дори са образували езера. 

“Този тип пътуване всъщност е много подходящ и за семейства с деца”, добавя Юксел. “Хотелите са от висок клас и предлагат детски забавления, освен това има много атракции, подходящи за по-малките. Един такъв пример е Музеят на децата в Коста Рика. Той представлява замък с много коридори , които водят до различни тематични зали. Някои от тях са подводен свят, вулкани, динозаври и скелети.”

Красотата на Панама и Коста Рика не може да се сравни с никоя друга по света. Страните са уникални и определено се открояват от масовата екзотична дестинация , тъй като освен плаж и традиционните морски забавления, те предлагат и уникални джунгли, природни забележителности и страхотна култура. Пътуването до Карибите задължително е обвързано с разпускане и отърсване от ежедневните проблеми, тъй като местните и техния позитивизъм са заразителни. 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати