Събития

На Витоша натрупа 30 см нов сняг и пистите работят

   
На Витоша натрупа 30 см нов сняг и пистите работят

Зимата се опитва да се завърне изненадващо в началото на април. Валежите от дъжд в София преминаха в сняг, а температурите рязко се понижиха.

Необичайна за сезона около 30 см снежна покривка натрупа на Витоша снощи. В центъра на София прехвърчат снежинки. Виелиците в Сърбия и Хърватска обаче няма да се пренесат у нас, съобщава метеорологичният сайт Meteo Balkans.

Днес ще работят ски пистите "Витошко лале" и "Меча поляна", а кабинковият лифт в Симеоново ще заработи от четвъртък. В петък пък ще е последното нощно каране на ски на Витоша, съобщиха от "Витоша ски".

Във връзка с валежите от сняг са извършени обработки на планинските пътища в природен парк "Витоша": "Драгалевци - Алеко" и "Бояна - Златните мостове", съобщиха от Столичната община. Обработките на територията на парка се извършват с опесъчаване.

Обстановката в града се следи постоянно. Екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" извършват обходи на терен, проверяват стръмни участъци и мостове, съобиха от Столична община.

Създадена е организация от Столичния инспекторат и почистващите фирми имат готовност при необходимост да извършат обработка на улици и булеварди. Към момента градският транспорт се движи по всички свои обичайни маршрути.

Пътните настилки са мокри, шофьорите трябва да бъдат внимателни на пътя и да карат със съобразена скорост.

От Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издадоха за днес предупреждение от първа степен - жълт код, за значителни валежи в Североизточна България, които ще са с количества до 35 литра на квадратен метър.

Времето ще се задържи облачно, с валежи от дъжд, по високите западни полета - и от сняг. В София минималната температура е около минус 1°, а максималната през деня - около 4°.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати