Новини Транспорт

Уизеър е с най-много закъснения на британските летища за втора поредна година

   
Уизеър е с най-много закъснения на британските летища за втора поредна година

"Уизеър" (Wizzair) е регистрирала най-лошите резултати сред големите авиокомпании по отношение на закъснения на полетите от британски летища за втора поредна година. Това посочва агенция Пи Ей, като се позовава на анализ на Органа за гражданска авиация на Обединеното кралство (CAA) и цитирани от Би Би Си.

През 2022 г. излитащите самолети на унгарския превозвач са закъснявали средно с 46 минути и шест секунди спрямо разписанието си.

Това е било повече от три пъти над изчисления за предходната година резултат, когато нискотарифната компания също е била на последно място по отношение на точността.

"Уизеър" оперира полети на кратки разстояния от британски летища включително Бирмингам, Единбург, Абърдийн, Гетуик, Лутън, Ливърпул и Бристол.

Анализът обхваща всички планирани и чартърни полети, които излитат от британските летища от авиокомпании с над 2500 полета.

Отменените полети не са включени.

Средното закъснение за всички тези полети е било 23 минути.

"Туи" (TUI) се нарежда на второ място със средно закъснение от 40 минути и 18 секунди, а "Катар еъруейз" (Qatar Airways) е трета с 31 минути и 48 секунди.

"Норуиджън еър шатъл" (Norwegian Air Shuttle) е регистрирала най-доброто представяне със закъснение от едва 31 минути и 48 секунди.

Май и юни са били най-лошите месеци по отношение на точността, тъй като авиационният сектор не е успял да наеме и обучи достатъчно персонал, за да се справи със скока на търсенето по време на отпуските след края на ковид ограниченията за пътувания.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати