Транспорт Турагенции

Кипърци ще идват на море у нас с чартъри до Бургас

   
Кипърци ще идват на море у нас с чартъри до Бургас
Антонис Ортодоксоу, управляващ директор на Orthodoxou Group
  Мирослав Иванов

Кипърската туристическа компания Orthodoxou Group пуска чартъри от Ларнака до Бургас през летния сезон. Това обяви за TravelNews Антонис Ортодоксоу, управляващ директор на Orthodoxou Group. Полетите ще бъдат осъществявани от българската авиокомпания BH Air от 22 юли 2023 г. Чартърите ще бъдат всеки четвъртък до 25 август 2023 г., каза Ортодоксоу. С тях ще идват кипърци на Българското Черноморие, като главно ще отсядат в Слънчев бряг. „Кипърските туристи обичат да ходят на почивка в чужбина, защото искат да видят и различни курорти от местните, а България им е любима и популярна дестинация“, обясни Антонис Ортодоксоу.

Компанията е осъществявала преди пандемията програми и до Варна с почивки в Златни пясъци. Нейн български партньор е „Онекс тур“, който също ще се включи в чартърите с предлагане на почивки за българите в Кипър с полети от Бургас, каза Алпер Низам, управител на туроператора.

България е в челната тройка на страните, в които жителите на Кипър са пътували най-много през март, показват обявените данни на местната статистическа служба, съобщи БНР. Пристиганията на туристи на острова през март поставиха нов рекорд, като надхвърлят броя им през същия месец на най-добрата досега за кипърския туризъм 2019 г. С 90% са се увеличили пътуванията в чужбина на жителите на Кипър през март тази година в сравнение с миналата, сочи статистиката.

България се нарежда след традиционните в предпочитанията на кипърците дестинации - Гърция и Великобритания. От страната ни през месеца са се завърнали малко над 4500 живеещи на острова. През март се увеличават и пристиганията на туристи в Кипър. Ръстът е с 43% спрямо миналата година и с над 8% в сравнение с рекордната 2019 г.

Общо за първото тримесечие туристическите пристигания са с над 60% повече отколкото през същото време на 2022 г. Първите три месеца на тази година са най-силният период и в историята на двете кипърски летища в Ларнака и Пафос, съобщиха от компанията - оператор Hermes Airports. През тях са преминали над 1,5 млн. заминаващи и пристигащи пътници, което е ръст от близо 80% спрямо 2022 г. и надхвърля с почти 9% най-доброто досега постижение от 2019 г.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати