Оферти

Най-красивите алпийски езера

   
Най-красивите алпийски езера

Лаго ди Комо - Лаго ди Гарда - Лаго маджоре – Лаго ди Лугано и Женевското езеро

Екскурзията е шестдневна и включва 4 нощувки със закуски в хотели 3 звезди в околностите на Милано, 1 нощувка със закуска в района на Женевското езеро, богата екскурзоводска програма в Бергамо, Лугано, Комо, Боромеовите острови, Сирмионе,  Монтрьо, Веве, Лозана, Женева,  самолетен билет (с включени летищни такси, ръчен багаж малка чанта или раница до 10 кг с размери 40х20х25 см и чекиран багаж до 10 кг с размери 55x40x20 см, предварително чекиране и запазени места). Лети се с „Райанеър” или „Уиз Еър“. Вътрешните трансфери в Швейцария и Италия се извършват с автобус. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 звезди.

ПРОГРАМА


ПЪРВИ ДЕН – 15.06.2023 - Полет София – Милано (Бергамо) 06:35 - 07:45 ч. Разглеждане на БергамоБергамо е очарователен град, разположен в подножието на Алпите, един от най-привлекателните градове в Ломбардия. Старият град, разположен на височина и наричан още „Горния град“ е един от най-живописните градски центрове в Италия, богат със средновековни и ренесансови архитектурни паметници; църквите на Горния град съхраняват много шедьоври на ренесансовия художник Лоренцо Лото. Пешеходна разходка в старата част на града – „Пиаца Векиа“, Виа Бартоломео Колеони, пл. „Маскерони“, цитаделата, откъдето се открива прекрасна гледка към реката и към долния град. Свободно време, за да се насладите на прекрасните кафенета, пекарни и ресторантчета. Билетът за фуникуляр до горния град, който струва около 3 евро не е включен в пакетната цена и се заплаща на място. Отпътуване за  Лугано. Разглеждане на Лугано – градския парк, църквата „Санта Мария дели Анджоли”, съхраняваща три от най-красивите стенописа на Бернардо Луини (1480 - 1532), кея на квартала „Парадизо”. Настаняване в хотел в околностите на Милано, Бергамо, Лаго ди Комо. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН – 16.06.2023 -  Закуска. Отпътуване за Комо Разглеждане на Комо – „Пиаца дел Дуомо”, катедралата „Санта Мария Маджоре”, кметството. Възможност за изкачване с фуникуляр до Брунате, откъдето се открива прекрасна гледка към езерото, и където се намират вила „Белависта”, в която е починал Пенчо Славейков, църквата, в която е било опято тялото на поета и гробището, където е бил погребан, преди тленните му останки да бъдат пренесени в България - осем години след смъртта му. Билетът за фуникуляр до Брунате, който струва около 7 евро не е включен в пакетната цена и се заплаща на място. Възможност за разходка с корабче по езерото. Отпътуване за Тремедзо (30 км) – градчето с най-красиво разположение на Лаго ди Комо. Възможност за разходка с корабче от Тремедзо до Беладжо, перлата на Лаго ди Комо, прочут с живописното си разположение между езерото Леко и южния ръкав на езерото Комо. Пешеходна разходка в Беладжо. Отпътуване от Тремедзо към хотела (85 км). Завръщане в хотела вечерта. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН – 17.06.2023 -  Закуска. Отпътуване за Лаго ди Гарда (130 км) с разглеждане на бреговете на най-голямото езеро в Италия. Разглеждане на Сирмионе (разположен на върха на едно полуостровче, тясна ивица земя, врязана в езерото, това прекрасно градче е най-престижният курорт на езерото, къщите му са скупчени около историческата крепост Рока Скалиджера - XIII век). Възможност за разходка с корабче по езерото Гарда. Разходка из Гарда (елегантно и слънчево градче, кръстник на езерото) и Бардолино (китно селце, известно с реномираното вино от областта). Завръщане в хотела. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН  18.06.2023 – Закуска. Отпътуване за Стреза. Целодневна екскурзия до Стреза – перлата на Лаго Маджоре. Възможност за разходка с корабче до Боромеовите острови - Изола Мадре с ренесансовата си вила, потънала в цветя сред великолепен парк; Изола Бела, приютяващ един от най-известните дворци в Италия и Изола деи Пескатори – живописно рибарско селище (с доплащане 94 лв. и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място. Цената включва комбиниран билет за корабчето до трите острова и входните такси за дворците на Изола Бела и Изола Мадре. Посещението се организира при минимум 20 участника. След 15.30 ч – разходка из Стреза. Нощувка.

ПЕТИ ДЕН – 19.06.2023 –  Закуска. Отпътуване за Женевското езеро. Разглеждане на „швейцарския лазурен бряг” – перлите на езерото - Монтрьо с прекрасните му дворци и вили от периода на Бел Епок и Веве -  живописно градче, разположено на езерото, в подножието на Савойските Алпи, известно и като люлка на швейцарската шоколадена индустрия. Ще видите паметника на Чарли Чаплин във Веве, на брега на Женевското eзеро, напомнящ факта, че в Корсие-сюр-Веве големият артист е живял от 1952 г. до смъртта си през 1977 г., както и паметника на Фреди Меркюри в Монтрьо – великият музикант обожаваше това място и прекара тук част от живота си. Билетът за вход в замъка „Шийон”, който струва около 13,50 швейцарски франка, не е включен в пакетната цена на екскурзията и се заплаща на място. Разглеждане на Лозана. Пешеходна разходка из стария град на Лозана – „Плас дьо ла Палюд”, Кметството, Фонтана на Справедливостта, Катедралата, Пале дьо ла Рюмин, замъка „Сен-Мер“. Настаняване в хотел в района на Женевското езеро (на френска територия). Нощувка.

ШЕСТИ ДЕН – 20.06.2023 – Закуска. Екскурзоводска програма в Женева – панорамен тур - международния квартал – „Плас де Насион”, Пале де Насион  (седалище на ООН), седалището на Червения кръст, двореца Ариана. Свободно време за разходка в залива с 140-метровия фонтан и бреговете на езерото и кея  “Мон Блан. Трансфер до летището. Полет на „Wizz air” Женева - София 15:45 – 19:10 ч.

За повече информация вижте ТУК.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати