Анализи Транспорт

Обиколка на гръцките острови само за 3 дни с кораба Celestyal Olympia

   
Обиколка на гръцките острови само за 3 дни с кораба Celestyal Olympia
Корабът Celestyal Olympia е обновен
  Снимки: Celestyal Cruises и Димо Христов

Круизната компания Celestyal Cruises откри новия сезон с изключително предложение за българите - обиколка на най-отдалечените гръцки острови само за 3 дни с кораба Celestyal Olympia по програмата „Иконичната Егея“. А защо българите сме превилегировани? От една страна, защото на борда има наш екипаж. От друга – близостта ни до Гърция, което е предимство, защото излиза по-евтино да стигнем до началната точка. Пътуването започва от пристанището Лаврион край Атина, а до там от София стигаме с множеството редовни линии на авиокомпаниите Sky Express и Aegean Airlines. Полетът е само един час. Разбира се, може да стигнете и с автомобил, ако сте цялото семейство с децата или пък с приятели.

Екип на TravelNews мина по маршрута и в поредица от статии ще ви разкажем за преживяването. Днес ще ви представя самия кораб Celestyal Olympia, с който пътуването съчетава почивка, екскурзии, кулинарно вълшебство и приключения. Качваме се на борда 900 пътници от 34 различни националности. Най-много има от САЩ – 226 туристи, следвани от испанци - 133, турци - 125, гърци – 85 и мексиканци - 70. Българските представители сме 29 и сме на шесто място по многочисленост. На кораба има още гости от Япония, Южна Африка, Австралия, Португалия, Англия, Франция, Канада, Колумбия, Гватемала, дори от Филипините, Нова Зеландия и други.

Маршрутът на круиза

е Атина (Лаврион) – Миконос - Кушадасъ (Ефес) в Турция - Патмос, Ираклион (Крит) – Санторини - Атина (Лаврион). Корабът Celestyal Olympia е последният и един от най-големите, присъединили се към флотилията на компанията Celestyal Cruises. Очарова със своята свободна, сърдечна и весела атмосфера. Кара ви да се отпуснете и да се заредите с позитивна енергия, разкривайки магнетичните дестинации. Той е изцяло реновиран през 2005 г. и отново през 2014 година. Едни от последните подобрения са възможностите за настаняване на трети и четвърти човек в по-голяма част от вътрешните и външните каюти. Така се събира цялото семейство. На борда му са на разположение разнообразни опции както за максимален релакс, така и за безкрайни забавления.

Celestyal Olympia разполага със 724 каюти за настаняване. Изборът включва стандартните вътрешни, външни каюти с прозорец и апартаменти с балкон. Вътрешните и външни каюти са общо 694 на брой и са разположени между втора и шеста палуба, докато апартаментите се помещават между седма и девета палуба и предоставят на пасажерите повече удобства и екстри. На него се предлага пълно потапяне в гръцката кухня. Ястията са винаги свежи, автентични и вкусни. Прясно изпечен хляб, гръцка салата, мусака и баклава могат да бъдат намерени на всяко хранене.

На разположение са 4 ресторанта:

Aegean Restaurant (Палуба 4) е от средиземноморски тип и е главната трапезария на кораба с елегантна обстановка. Предлага се закуска и обяд тип „бюфет“, а вечерята е в тристепенно меню с възможност и за детски, безглутенови и вегетариански  менюта.

Galileo Room (Палуба 4) – точно до главния ресторант и със същото меню, в малко по-тиха обстановка и с маси за двама.

Leda (палуба 9) – ресторант на самообслужване в задната част на кораба, чиито покрив може да бъде отворен при по-топло време. Това е предпочитаното място от семействата, защото не задължава да се храните в 3 степенно меню. Винаги има станция за готвене, където можете да пробвате интересни предложения.

Aura Grill (палуба 9) – отворен само за обяд, когато корабът е в морето. Сервира бургери и картофки до басейна.

Celestyal Olympia предлага и широк набор от барове и нощни заведения за един относително малък кораб. Selene Bar (палуба 5) е дискотеката, която е доста голяма за круизен кораб, с екрани за клипове и караоке, което се провежда през повечето вечери. Argo bar (палуба 5) - с ветроходна тема, е едно от най-приятните места за питие преди вечеря или за кафе. Eclipse (палуба 7) - този бар е домакин на кубинска и латино музика през повечето време, с дансинг и възможност за чудесно мохито. Helios (палуба 9) - непосредствено до главния басейн, място за пушачи и плодови тропически напитки. Thalassa Bar (палуба10) - прекрасно място с изглед към средата на кораба и басейна. Horizons Bar (Палуба 12) е най-отличителният бар с фуристичен и същевременно малко ретро, той предлага най-добрите гледки на кораба.

Спорт, релакс и забавления

Celestyal Olympia разполага с разнообразни опции, както за желаещите да поддържат форма със спорт или релакс, така и за онези, които търсят вечерно развлечение извън баровете. На борда има мултифункционално спортно игрище, 2 външни басейна и фитнес, СПА център и театър, в който всяка вечер се организират спектакли, концерти и шоу програми. Спортното игрище е пригодено за игра на баскетбол, футбол и волейбол, има и тенис на маса. Груповите занимания са по аеробика и фитнес. На кораба има още библиотека, казино, СПА център, фризьорски салон, маникюр, педикюр. В Muses Lounge, намиращо се на пета палуба, има сцена, на която се изнася шоу спектакъл с участието на певци и танцьори всяка вечер.

С деца на круиз

Екипът на Celestyal Olympia се грижи и за забавлението на децата, но стимулират и акцентират върху забавлението на цялото семейство заедно повече, отколкото на отделянето на децата в клуб. На разположение все пак има детски клуб (на 7-ма палуба), който е отворен едва за четири часа през деня и е предназначен за деца от 3 до 12 - годишна възраст. Заниманията в него са включени в цената на круиза и са организирани и водени от млади хора, специално обучени за работа с деца. За малчуганите има специално меню в ресторантите. Трябва да знаете, че на борда не разполагат с детегледачи за бебета.

Цената

Цените на круиза започват от 399 евро на човек в каюта без прозорец. Ако искате външна гледка – от 469 евро, за каюта с балкон – от 859 евро, а за апартамент – от 689 евро. Цените са с включени пристанищни такси, без алкохол, за който се заплаща допълнително, и без екскурзиите. Тръгването е всеки петък и вече може да резервирате за май, юни и до края на октомври. Офертите може да разгледате на сайта на Celestyal Cruises и на българския туроператор Crusit.bg.

В едно може да сте сигурни – корабът Celestyal Olympia осигурява всичко необходимо, за да живеете в морето в продължение на три дни. Нищо няма да ви липсва! А екскурзиите до различните дестинации са впечатляващи. За тях ще разкажа отделно!

Димо Христов, Гърция



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати