Новини Събития

Бум на туристи заради сериала Емили в Париж

   
Бум на туристи заради сериала Емили в Париж

Големият успех на сериала "Емили в Париж" трансформира един незабележим площад във френската столица в магнит за туристи, съобщи АП, цитирана от БТА.

Героинята Емили Купър, в чиято роля виждаме Лили Колинс, живее, храни се и пазарува френски сладкиши на площад "Естрапад". Сега вниманието на феновете на сериала може би действа негативно на хората, които живеят и работят на мястото, но сериалът е още една причина туристите да искат да посетят Париж. Дори графитите, насочени срещу сериала, вече са атракция.

 

 

Романтичната комедия, чийто трети сезон беше излъчен през декември, проследява успехите и неуспехите на Емили в работата и в любовта. При слънчево време площадът се пълни с туристи от цял свят, които снимат мястото и си правят селфита.

На площада е адресът на героинята. Тук е и ресторантът, в който работи любимият й Габриел - в ролята е френският актьор Люка Браво. И, разбира се, пекарната, от която Емили обича да пазарува.

Снимка: unjourdeplusaparis.com

Тиери Рабино, който е собственик на истинската пекарна на площад "Естрапад", споделя, че сериалът е създал погрешно впечатление у туристите. Неговата пекарна представлява обикновен квартален магазин, а не луксозно заведение. Все пак Рабино е доволен от успеха на шоуто.

Стефани Жамен, която живее на площада, споделя, че тълпите на мястото са непоносими. Друг съсед дори е оставил червен графит, който гласи "Емили не е добре дошла".

Все пак Емили не е Виктор Юго, няма да отиде в Пантеона. Тя ще се прибере у дома и всичко ще бъде наред, коментира Стефани Жамен.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати