Анализи Новини

България влезе в зелен списък на безопасните дестинации за германците

   
България влезе в зелен списък на безопасните дестинации за германците

Сезонът на празниците все още не е отминал. Лятото вече чука на вратата и не само у нас, а и в чужбина започнаха резервациите, а с това - и набирането на персонал.

Любопитно е, че в Германия има така наречените кризисни специалисти. Те съветват хората къде е безопасно да се пътува и къде не, има ли опасност от някое природно бедствие, или пък размирен ли е районът. На прага на туристическия сезон, когато очакваме той да е особено силен, защото мерките срещу коронавируса отпаднаха, разговаряхме с един от специалистите колко безопасно е пътуването, къде, както и за какво трябва внимаваме.

Цветът върху България е зелен, което означава нисък риск, сочи картата за оценка на риска на специалистите в Германия. „България е сигурна дестинация за пътуване. Рядко има събития, които водят до опасност или ограничения в пътуването. Налице са политическите трудности в момента, но няма високи нива на престъпност. За нас България е считана за напълно сигурна туристическа дестинация”, заяви Самед Кизгин, ръководител на отдел Сигурност на пътуванията в A3M Global Monitoring.

Критериите, по които се класифицират страните, са комплекси от природните фактори до вътрешните процеси като политическа обстановка, наличност и безопасност при протичане на протести, терористични групировки на територията на страната и други. Оказва се, че Европа е сред най-сигурните места за туристите. А на карта с различни цветове можем да видим и коя страна колко сигурна е. Страните в тъмно зелено са най-сигурни, а тези в тъмно червено - най-опасни.

Златните правила, разбира се, винаги да събирате информация предварително. Да проверявате какво се е случило в определената държава през последните седмици и месеци. Както и какво предстои - някакви големи избори, демонстрации или пък стачки.

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати