Новини Турагенции

ТЕЗ Тур пуска най-богата до момента екскурзия в италианските региони Емилия-Романя и Марке

   
ТЕЗ Тур пуска най-богата до момента екскурзия в италианските региони Емилия-Романя и Марке

Италия - романтична, красива и пленителна, несъмнено е сред любимите дестинации на всеки успял да се докосне до местната култура и тяхното dolce far niente (сладкото нищоправене). Несъмнено Италия е едно от най-впечатляващите места, тъй като освен с уникални исторически забележителности е изпълнена и с безброй възможности за почивки на море и на планина. Всъщност Ботушът е една от малкото страни, която е популярен избор за туризъм по всяко едно време от годината.

Емилия-Романя е един от най-обичаните италиански региони, особено сред местните. Столицата му е Болоня и тя, както и всички градчета в околността, е запазила на 100% автентичността си. Това ги прави не само задължителна туристическа спирка, но и уникална възможност за запознаване с местните бит и култура.

"ТЕЗ Тур" организира екскурзионна програма “Вълшебна Италия” с фокус върху именно този район. “Рядко на българския пазар има програма за Емилия-Романя с толкова богата програма. Регионът е по-скоро пренебрегван, но ние смятаме, че има много какво да предложи на българските туристи. Те ще се запознаят с някои от най-живописните места в Италия и ще се потопят на 100% в италианския начин на живот”, изтъква Милена Недялкова, маркетинг мениджър на туроператора.

Групата ще отпътува към Италия на 1 октомври 2023 г. с чартърен полет от София до Римини с 20 кг чекиран багаж и 7 кг ръчен. В цената от 2004 лв. на човек са включени още и трансфери летище – хотел – летище, 3 нощувки в Римини в хотел Villa Caterina 3* (или подобен) и 4 нощувки в хотел Agriturismo Vecchio Gelso 4* в Ортецано на база закуска и вечеря и медицинска застраховка "Помощ при пътуване - Traveller" на "Евроинс" с покритие 10 000 евро (с Assistance), която покрива диагностика и лечение на Covid-19.

Пакетната цена също така покрива и пълния пакет екскурзии, които ще се проведат по време на програмата. “ТЕЗ Тур” са ангажирали българоговорящ гид, който да представи тези скрити италиански съкровища. Програмата започва с посещение на Сантарканджело ди Романя и обиколка на подземно селище. Градчето е малко, но красиво. То впечатлява със своите зелени долини и планини, които се превръщат в перфектния фон за всяко приключение. Освен това Сантарканджело ди Романя има много забележителности, които са свидетелство за богата история. Тук ще можете да посетите крепостта на града, църквата на Санта Мария ди Рондина и руините на замъка Гвардия.

След това живописно пътуване, туристите ще продължат към не по-малко впечатляващ град - Равена. Той е известен сред пътешествениците като древно пристанище, а като всяко голямо пристанище - градът е бил и важен икономически център. Това е причината да се наблюдават различни архитектурни стилове. Голяма забележителност несъмнено са многото красиви мозайки от периода на ранното християнство и византийско време. Най-известните от тях са мозайките в базиликата на Сан Витале, където можете да видите портретите на император Юстиниан и императрица Теодора. Освен това в града винаги кипи живот, изпълнен със събития на открито и разнообразни фестивали и изложби. Младежката атмосфера и красивите гледки, особено в комбинация с вкусното местно вино, определено са рецепта за една добре прекарана отпуска.

Градара и Урбино 

са други два спиращи дъха града, които са част от програмата. “Те са абсолютно задължителни спирки. И двата града са популярни сред туристите. Градара се намира точно на границата между два италиански региона - Емилия-Романя и Марке, а крепостната стена на средновековния замък там носи трагичната, но романтична, история на Франческа да Римини и нейния любим Паоло Малатеста. Самият Данте е открил вдъхновение именно в тяхната история и я е увековечил в своята “Божествена комедия”. От друга страна Урбино е дом на един от най-важните ренесансови художници - Рафаело Санцио. В Урбино може да се видят Палацо Дюкале (големият дворец на херцозите на Урбино), Рафаеловата къща, галерията на Националната художествена академия на Урбино и много други красиви места”, разказва още Недялкова.

След тази екскурзия туристите ще навлязат в дълбините на провинцията Марке. Там те ще открият китното градче Асколи Пичено. Там може да се види красивият градски център, който е изпъстрен с красиви площади, фонтани, палати и катедрали. Една от най-известните забележителности в града е площад "Дел Пополо", която изпъква с големия си фонтан и красивите палати. В близост до площада се намира и катедралата на града - "Сант Емидио", която впечатлява с уникалната си архитектура и красивите си фрески. Освен спиращите дъха гледки, в града ще се наблегне и на гастрономията - туристите на “ТЕЗ Тур” ги очаква дегустация на местни маслини.

А вкусните изкушения далеч не спират тук! Все пак какво е Италия без паста и пица? Въглехидратите определено са в центъра на тази култура, за това и е много важно всеки посетител не само да ги опита с традиционно вино, но и да се включи в приготвянето им. С организираните от “ТЕЗ Тур” готварски паста клас и пица парти, всеки ще може да пренесе част от Италия на трапезата у дома.

Вълненията продължават 

с посещение на Grotte di Frasassi  - една от най-големите и впечатляващи пещери в Европа, разположена в региона Марке. Тя е известна със своите огромни сталактити, сталагмити, подземни езера и огромни зали. Някои от тях са толкова големи, че биха побрали Катедралата на Милано съвсем спокойно.

Планирана е и екскурзия до Мачерата. Градът е важен италиански културен център с богато изкуство и музикално наследство. Историческият и културен бекграунд се смесват в очарователна атмосфера, което прави този град толкова специален.

Като цяло Емилия-Романя и Марке притежават онази магия, която разчувства душата, но все пак дава храна и на ума. Това пътуване през Италия идеално съчетава всички качества на страната - вълнуващо поднесени истории, красиви гледки и гастрономически преживявания зад всеки ъгъл. Италия е истинска наслада за всички сетива, а особено в тези региони, където автентичните италиански традиции са се запазили, няма как всеки турист да не се потопи в сладостта от този начин на живот.

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати