Транспорт

Движението по част от автомагистрала Струма се ограничава до 5 май заради ремонт

   
Движението по част от автомагистрала Струма се ограничава до 5 май заради ремонт

Движението в посока София на автомагистрала „Струма“ се ограничава от 5 май от пътен възел „Дамяница“ (при 155-ти км) до пътен възел „Струмяни“ (при 137 км) поради неотложни ремонтни работи. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Трафикът в посока София се пренасочва по обходен маршрут от пътен възел „Дамяница“ на автомагистрала „Струма“ по път I-1 Дамяница – Сандански – Струмяни.   

В платното за Кулата на автомагистрала „Струма“ от 143-ти км до 145-ти км движението се осъществява поетапно в една лента.   

Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, като следват стриктно поставената пътна сигнализация и ограничението на скоростта – 50 км/ч. От АПИ посочват, че ремонтните работи са наложителни, за да се осигури безопасното пътуване в отсечката. 

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Шушковизрази преди дни очакване скоро да започне строителството на пътен възел на магистрала „Струма“ при град Кресна, в посока София, където според него транспортната ситуация в момента е конфликтна. Той обясни, че след получено разрешение от Басейнова дирекция Благоевград всички процедури са завършени за него, както и за предстоящия за изграждане мост в лот 3.1 на магистралата в посока София – Кулата. Сега съществуващото съоръжение на път Е79 е в предаварийно състояние и е опасно за преминаващия там трафик, отбеляза Николай Шушков. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати