Новини Събития

Италианско туристическо видео стана обект на подигравки заради кадри от Словения

   
Италианско туристическо видео стана обект на подигравки заради кадри от Словения

Италианското министерство на туризма стана обект на подигравки, след като стана ясно, че в официално видео за привличане на туристи в Италия са използвани кадри с хора в Словения, пиещи словенско вино, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.

Видеото, което е част от кампанията за 9 милиона евро (9.91 милиона долара), създадена от комуникационната група "Армандо Теста" (Armando Testa), бе широко осмяно от критици и в социалните медии дори преди появата на тази част от него, която е снимана в чужбина.

Озаглавено "Отворен за чудото" (Open to Meraviglia), както е и наименованието на кампанията, съчетание на английски и италиански език, то използва компютризирана "инфлуенсърска" версия на Венера. Тя е символ на италианското изкуство и е нарисувана от Сандро Ботичели в ренесансовия му шедьовър "Раждането на Венера".

Съвременната Венера носи къса пола, яде пица и представя някои от основните туристически атракции в Италия като Колизеума в Рим и катедралата "Санта Мария дел Фиоре" във Флоренция.

Специалистът по история на изкуството Томазо Монтанари нарече рекламната кампания "гротеска" и "цинично" прахосване на пари, а видеото бе осмяно от потребителите в италианските социални мрежи. 

Най-противоречивите кадри показват група усмихнати млади хора, които пият вино в слънчев вътрешен двор, и това е представено като типична италианска сцена. Зрители със зорко около обаче са забелязали, че вътрешният двор всъщност е в региона Котар в Словения, който е близо до италианската граница, а бутилката вино на масата също е местна марка. Комуникационната група "Армандо Теста" не коментира информацията.

Италианският министър на туризма Даниела Сантанке, член на крайнодясната партия на премиера Джорджа Мелони "Италиански братя", нарече критиците на видеото "сноби" и заяви, че изобразяването на Венера като инфлуенсър цели да привлече младите хора.

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати