Новини Събития

Златни пясъци АД даде кмета на Варна на прокуратурата

   
Златни пясъци АД даде кмета на Варна на прокуратурата

"Златни пясъци" АД излезе с изявление към медиите по спора с кмета на Варна за преместваемите обекти за търговия на територията на курорта.

Постановени са влезли в сила съдебни решения, които задължават администрацията на община Варна да издаде исканите от нас разрешения за преместваемите обекти, посочват от дружеството.

Съдебните решения не подлежат на ревизия нито от кмета, нито от който и да било друг орган на Общината, категорични са от там.

Срокът за изпълнение на решенията на съда изтече, припомнят от управлението на "Златни пясъци".

За тях изявлението на кмета на Варна на 19 април показва "неговото пренебрежение към закона".

От думите му станало ясно, че той лично е забранил на главния архитект на общината издаването от "Златни пясъци" АД на разрешенията за поставяне на преместваеми обекти в едноименния курорт. Наредил е на орган на общинската власт, какъвто е главният архитект на общината, да извърши незаконосъобразни действия във връзка с направените от нас искания, за да е налице отказ да бъде извършена дължимата от администрацията услуга, посочват от там.

За "Златни пясъци" АД става ясно, че има "схема, според която съвсем умишлено разрешенията ще могат да се замотаят още поне две години" и "да се разкарват по съдилищата".

По-рано стана известно, че по разпореждане на кмета е била променена процедурата за осъществяване на административната услуга за издаване на разрешения за поставяне на преместваеми обекти.

На служителите в администрацията на Общината е било забранено да приемат и предават документи във връзка с възникналите отношения със "Златни пясъци" АД, дори да приемат плащането на дължимите такси, смятат от дружеството.

Изявленията и поведението на кмета на Общината съставляват съзнателното погазване на законите на Република България, без притеснение от санкционните им разпоредби, категорични са от дружеството.

За да се противопоставим на незаконосъобразните негови действия и в защита на нашите законни интереси днес сезирахме със сигнал органите на Прокуратурата на Република България и Европейската прокуратура, съобщават "Златни пясъци" АД.

Приложени са всички относими документи.

Изявлението по казуса е разписано от директора на курорта Кирил Кирилов, приложен е сигналът до Върховна административна прокуратура.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати