Хотели

Как да разберете, че хотелската стая не е чистена?

   
Как да разберете, че хотелската стая не е чистена?

Капчица подозрителност понякога е необходима дори и на опитните туристи. Важното е да знаем точно кога да я активираме. Когато се настаните в непознат хотел например, е време да бъдете по-внимателни от обикновено и да не се доверявате на сляпо, че всичко е излъскано в стаята си. Изглежда, че стаята е доста чиста? Не бързайте с изводите и използвайте контролния списък с „тънкостите“.

Шест признака издават, че стаята е почистена отгоре-отгоре или изобщо не е била чистена:

1. Забравени малки предмети в чекмеджетата

Опаковки за бонбони, памучни тампони, визитки от салони и нехотелска храна - всички тези малки неща, намерени в чекмеджетата на нощните шкафчета или маси, сигнализират, че стаята не е почистена добре. Ако камериерката е била мързелива да погледне в тях, то качеството на другите ѝ действия също е под въпрос.

2. Коса или петна върху спално бельо

Един от основните показатели за чистота в една стая е идеалното легло. Но понякога можете да намерите косми, петна или трохи в него. В този случай трябва да слезете при рецепция и да поискате отново да бъде почистена стаята. Може би дори и във ваше присъствие.

3. Зацапани стъкла

Добрите камериерки не оставят следи върху съдовете, огледалата и другите лъскави повърхности. Следователно, ако върху тях са били намерени „пръсти“, това е ясен знак, че почистването е извършено некачествено.

4. "Започната" ролка тоалетна хартия

Идеалната ролка тоалетна хартия в килера на стая е нова ролка, с ъгли, огънати навътре и залепени върху първото парче хартия. Ако изглежда различно, трябва да внимавате. Възможно е цялостното почистване на банята да е било пренебрегнато.

5. Мръсотия на труднодостъпни места

Погледнете под леглото, прокарайте салфетка по перваза, перваза на прозореца или рамката за картини. Мръсно ли е? Трябва да е чисто. Да, дори там.

6. Отзиви на бивши гости

И понякога дори не е нужно да играете на детектив. Достатъчно е да прочетете отзивите, за да разберете какво системно се случва в хотела. Ако масово намирате лоши отзиви, не се самозаблуждавайте, че сте изключение и че вашата стая е чиста.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати