Новини Събития

Ръст от 40% се очаква на арабските туристи за България

   
Ръст от 40% се очаква на арабските туристи за България
Кхалед Ел-Батанони (вдясно) очаква повече арабски туристи
  Мирослав Иванов, Дубай

През тази година се очаква ръст от 40% на арабските туристи за България спрямо миналата година. Това обяви пред TravelNews Кхалед Ел-Батанони, управител на българския туроператор "Ориндж тур" по време на международното туристическо изложение ATM, което се провежда от 1 до 4 май 2023 в Дубай. Групи ще има от Обединените арабски емирства, Саудитска Арабия, Оман, Бахрейн, Йордания, Египет и Алжир.

"Вероятно ще надминем нивата на 2019 г. и ще реализираме повече посещения", каза Ел-Батанони. Всичко зависи от визите, които ще издават българските посолства и консулските служби. Проблемът е, че богатите араби отказват да ходят по консулски служби. Затова по-скоро трябва да се въведат електронни визи, за да облекчат режима, обясни Ел-Батанони.

Програмите ще бъдат осъществявани с редовни линии на авиокомпаниите, а не с чартъри. Те ще започват от София, през Пловдив и почивка в Слънчев бряг.

Един от най-известните блогъри в арабския свят - Абу Селмен, посети българския щанд на ATM и рекламира страната ни. Той има над 7 млн. последователи в целия арабски свят в Инстаграм, Тик Ток и Снап Чат. Заедно с "Ориндж тур" пуснаха томбола за един негов последовател, който ще спечели безплатна почивка в Слънчев бряг за двама за една седмица през летния сезон.

Туроператорът пуска нова програма на арабския пазар за тази година в партньорство с турската компания "Alibaba tour". Тя е 3 дни в Истанбул и 5 дни в Слънчев бряг. Туристите ще идват по редовни самолетни линии до Истанбул и оттам до София и полет до Бургас.

Кхалед Ел-Батанони обяви, че в бъдеще планират да пуснат съвместни програми за арабските туристи още с Кипър и Румъния.

Мирослав Иванов, Дубай



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати