Транспорт

Колона от 6 км с автомобили се образува на магистрала Струма

   
Колона от 6 км с автомобили се образува на магистрала Струма

Интензивен е трафикът по пътищата в страната през последния от почивните дни, съобщава МВР. Информацията е към 16 ч. Екипи на "Пътна полиция" контролират и подпомагат движението. В София традиционно най-натоварени са булевардите, през които се влиза в града - "Цариградско шосе", "Ботевградско шосе", "Цар Борис III", както и Околовръстният път и Северната скоростна тангента.

По републиканската пътна мрежа най-натоварено е движението по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма".

Трафикът по магистрала "Струма" в посока София в участъка от Симитли до Благоевград е интензивен, образувала се е около 6-километрова колона от автомобили, като от страна на МВР са предприети необходимите мерки за безпроблемно придвижване.

Поради подмяна на ограждения в средната разделителна ивица движението по магистрала "Тракия" в участъка от 120 до 135 км в двете посоки се осъществява поетапно в една лента, ограничено е движението по изпреварващата лента, като движението се осъществява по активната лента. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. По същата автомагистрала движението в участъка от 346 до 349 км. в посока София се осъществява с повишено внимание по активната и изпреварващата лента, поради частични ремонтни дейности на асфалтовата настилка в аварийната лента. Ограничена е аварийната лента и скоростта е сведена до 70 км/ч.

Движението по магистрала "Хемус" в посока София от 35 до 33 км е ограничено само в изпреварващата лента за МПС над 3.5 тона поради ремонтно-възстановителни дейности на виадукти при 33 и 34 км., като се осъществява по двете активни ленти. Поради изграждането на пътна връзка за крайпътен обект при 422 км движението по "Хемус" в участъка от 422 до 423 км в посока София се осъществява с повишено внимание. Скоростта е ограничена до 70 км/ч. и участъкът е сигнализиран с пътни знаци.

На граничните пунктове "Капитан Андреево", "Дунав мост 1", "Дунав мост 2", "Русе" и "Калотина" няма натоварване и опашки от МПС. На буферния паркинг на "Капитан Андреево" има около 300 свободни места. Не се наблюдава натоварване на трафика.

 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати