Новини Транспорт

Вижте лукса на хотел Oryx на летището в Доха

   
Вижте лукса на хотел Oryx на летището в Доха

Пътниците, преминаващи през международното летище Хамад в столицата на Катар - Доха, имат възможността да напуснат летището и да се присъединят към безплатна обиколка на някои от най-известните атракции на столицата, включително Златната джамия.

Но други могат да решат да си починат и да резервират стая в Oryx, хотел, собственост на Qatar Airlines, удобно разположен близо до изходите C, D и E.

Като луксозен хотел на луксозно летище, което редовно се класира на върха на годишния списък на Skytrax с най-добрите в света, не е погрешно да се каже, че това може да е един от най-луксозните транзитни хотели.

За да се регистрират, пътниците показват своя паспорт и бордна карта. Доха е "тихо летище", което означава, че няма устни съобщения за изходите за качване и се очаква пътниците да използват екрани или телефонни приложения, за да разберат къде да отидат. Те също така ще трябва да се простят с около 450 щатски долара за престоя си в хотела - значително по-скъпо от типична нощувка в Доха.

Персоналът на рецепцията в хотела е ефективен и услужлив. Тъй като там са отседнали само транзитни пътници, рецепцията проверява двойно и тройно маршрутите на пътниците и предлага събуждане, за да се увери, че са будни навреме за следващия си полет.

Oryx е единственият хотел на самото летище, което го прави логичен избор за тези с по-кратки престои (по закон транзитните престои на летището трябва да са по-малко от 24 часа). Освен това има начини да се порадваме на хотела, без да резервираме стая. Пътуващите могат да получат достъп до "центъра за жизненост" на Oryx на цена от 175 риала (48 долара) на човек за до четири часа.

Тази уелнес зона, разположена на един етаж над стаите, разполага с игрище за скуош, голф симулатор, спа и хидротерапевтични басейни и горещи вани в допълнение към плувен басейн. Тесният басейн с дължина 25 метра изглежда като обвит в стъклена кутия за бижута.

Въпреки че има някои правила за облекло около обществените плажове в Катар, хотелът е частна собственост, което означава, че гостите могат да носят бански костюми в западен стил. Могат да си поръчат и коктейл край басейна, тъй като тук алкохолът е разрешен.

За разлика от хотела, който е отворен 24 часа в денонощието, уелнес центърът затваря от 2 до 6 сутринта. Достъпът до тези зони е безплатен за гостите на хотела, въпреки че се плаща допълнително за спа процедури. Процедурите са предназначени специално за пътници, като включват масаж за уморени крака и грижа за лицето, която се справя със сухотата, причинена от въздух в самолета. 

В хотела има 100 стаи, всички разположени на един етаж. Като се има предвид, че средно 40 милиона души преминават през международното летище Хамад годишно, има голямо търсене на стаи в Oryx. Силно се препоръчва предварителна резервация.

Самите стаи в Oryx са светли и просторни. Има четири основни типа стаи. Това са супериор (с едно голямо двойно легло), делукс (едно голямо двойно легло и едно малко двойно легло), фамилни (три легла) и екзекютив суити (едно голямо двойно легло, но повече площ), както и луксозен президентски апартамент. Удобствата правят стаите идеални за почивка и презареждане.

Всяка стая разполага с чайник за приготвяне на кафе и чай, две безплатни бутилки вода и обичайни хотелски удобства: закачалки за дрехи, ютия, сешоар, халати и чехли.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати