Новини Транспорт

Богатите туристи предизвикват бум в резервациите за полети в първа и бизнес класа

   
Богатите туристи предизвикват бум в резервациите за полети в първа и бизнес класа

огатите туристи предизвикват бум на резервациите за полети в първа и бизнес класа, което кара големите авиокомпании да залагат на нова епоха луксозни пътувания с инвестиции в кабините и салоните си, пише Financial Times.

Миналия месец Lufthansa заяви, че „най-голямото търсене“ сред пътуванията тази година е при премиум кабините и че туристите „почти изцяло са компенсирали“ по-бавното възстановяване на корпоративните резервации.

Главният изпълнителен директор на авиокомпанията Карстен Шпор каза, че очаква „трайно преминаване“ към туристи, запълващи местата в първа и бизнес класа. Той сравни тенденцията с бума напоследък в луксозни сектори като автомобили, часовници и първокласни имоти.

„Тази година е първата, в която екипът ми ми казва, че трябва да разширим първа класа... Мислех, че никога няма да чуя това“, каза Шпор в разговор за обсъждането на отчета.

Главният изпълнителен директор на Air France-KLM Бен Смит заяви, че групата инвестира, за да се справи с търсенето от страна на богатите туристи, най-вече по полети за Париж, и „повече от компенсира“ спада в бизнес пътуванията.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати