Заведения Новини

Международната асоциация на готвачите JRE ще подпомага за развитието на сектора у нас

   
Международната асоциация на готвачите JRE ще подпомага за развитието на сектора у нас

Създаването на единна екосистема с международната асоциация JRE (Jeunes Restaurateurs), която да подпомогне развитието на сектора в България, обсъдиха днес министърът на туризма д-р Илин Димитров с Ханс ван Манен, директор на асоциацията Jeunes Restaurateur D`Europe и Гаспер Пухан – сомелиер и собственик на реномиран А la carte ресторант в Словакия, който освен невероятната си кухня, предлага на своите посетители и винена листа с над 400 местни и чуждестранни етикета. В срещата се включиха и водещите български шеф готвачи Цветомир Николов, Веселин Калев и Владислав Пенов.

JRE-Jeunes Restaurateurs е международна асоциация, основана през 1974 г. Днес Асоциацията се е превърнала във водеща професионална структура на млади и талантливи готвачи с повече от 350 ресторанта и 160 хотела в 15 страни по света.

“Сътрудничеството с професионалистите от JRE ще ни помогне изключително много в процеса на подготовката на млади кадри в България. Те ще имат уникалния шанс да се докоснат до майсторството на изтъкнати имена, които да се включат в обучението им, с добри практики, демонстрирани от топ готвачи, които са доказани имена на европейската сцена и по този начин ще повишим кулинарната си култура”, отбеляза министър Димитров.

“В нашата асоциация има млади, амбициозни и търсещи готвачи. Това създава изключително силна връзка между членовете ни, което допринася за стабилността и цялостното развитие на кулинарното изкуство. Ще се радваме, ако можем да споделим опита си с българските ни колеги”, подчерта от своя страна Гаспер Пухан. В своите кулинарни произведения главните готвачи на JRE съчетават страстта си към традицията с устойчивостта и местните продукти, за да създадат удивителни нови ястия. Тяхното майсторство е марка за висок стандарт и качество по целия свят.

Министър Димитров изрази убеденост, че това е още една стъпка, която ще ни приближи и към момента, в който български ресторанти ще се сдобият с престижните звезди Мишлен.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати