Новини Събития

Нов пътеводител ще популяризира културното наследство на Тутракан

   
Нов пътеводител ще популяризира културното наследство на Тутракан

От печат излезе каталогът „Художественият облик на Тутракан. Пътеводител“, съобщиха в социалните мрежи от Историческия музей в крайдунавския гард. 

Автор на пътеводителя е Александър Димитров, който е уредник на Художествения отдел на музея. Съществената помощ е оказала Наташа Ноева, докторант в Института за изследване на изкуствата към Българската академия на науките. Целта, която са си поставили авторите е да популяризират културното наследство в града.

Под формата на цветен албум изданието представя творби на монументално-декоративното изкуство – паметници, мемориали, посветени на исторически събития и личности, стенописи, мозайки, витражи, създадени от края на 60-те години на миналия век до наши дни.

Изданието е реализирано с финансовата помощ на Министерство на културата и може да се закупи от администрацията на Историческия музей и Художествена галерия „Жельо Тачев“.

Пътеводителят ще бъде представен пред жителите на Тутракан на 19 май, когато в града ще отбележат Европейската нощ на музеите.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати