Анализи Новини

Петте най-добри тайни плажа на Миконос

  11.05.2023 10:08  
Петте най-добри тайни плажа на  Миконос

Миконос не е просто гръцката Ибиса. Все още има места, които могат да предложат различни изживявания, далеч от тълпите и твърде скъпите хотели и ресторанти. Плажовете по югозападното крайбрежие на острова са сред най-добрите места за щури партита в Средиземноморието, но ако се насочите на изток, ще откриете нещо съвсем различно. Тук тълпите бавно изчезват, разкривайки онова, което някога е направило острова известен - дивата му красота и заливи. 

Най-добър за семейства

Открийте перфектния малък залив Фокос. Той е идеален за спокойна, семейна почивка. Децата могат да плуват спокойно в кристално чистата вода, да играят на воля, а таверната предлага не само великолепна панорама, но и прекрасен обяд с морски дарове, на достъпни цени.

Най-добър за уединение

Разходете се на запад около носа до следващия плаж - Мерсини, който обикновено е най-слабо посещаваният в Миконос. Този див и суров плаж е предпочитан и от нудисти.

Най-добър за лек излет

Ако нямате възможност да се придвижвате с велосипед или автомобил например, Аграри се намира само на 15 минути пеша източно от по-известния плаж Елия и по маршрута на ферибота за южния бряг. Това е един от най-близките плажове до Хора, главния град на Миконос, и на него има едно-единствено заведение, което предлага шезлонги, напитки и закуски.

Най-добър за активни хора

На около 11 км от град Миконос, широкият полумесец на плажа Калафати е обичан заради постоянните ветрове, които уиндсърфистите и кайтсърфистите търсят- идеален избор, ако предпочитате спортни занимания. Можете да наемете оборудване, ако не разполагате със собствено.

Най-добър за тихи залези

Наблюдаването на залеза е най-любимото преживяване за туристите на Миконос, но повечето места, независимо дали става дума за пълните с клубове плажове на югозападния бряг или за прочутите вятърни мелници в града - се изпълват с тълпи. За да се насладите на тишина и спокойствие, отидете на незастроения плаж Капари.

Как да ги посетите

Повечето от тези спокойни плажове са встрани от утъпканите маршрути и таксита - така че ще ви е необходим велосипед, скутер или пък автомобил.