Новини Транспорт

Полети ще има между Пловдив и Манчестър от октомври

   
Полети ще има между Пловдив и Манчестър от октомври

Водят се преговори за полети до Рим, Виена и Варшава. Полети от летище Пловдив до Манчестър започват този октомври, обяви изпълнителният директор Красимир Пешев. „Пожелаваме си летището да се развива все така към по-добро. Проведохме редица срещи с авиокомпаниите за нови дестинации. В момента преговаряме за три нови дестинации с Уиз ер. Tова саРим, Виена и Варшава. С Райън ер преговаряме за Милано, а от октомври стартираме полет до Манчестър с тяхната авиокомпания, който ще бъде за период от три години през зимния чартърен сезон. Очакваме още чартърни полети и увеличение на пътникопотока с помощ на Фонда за развитие на летище Пловдив”, добави Пешев.

За първи път в историята на летището е организиран и редовен транспорт от Пловдив до летище Пловдив за пътниците на аеропорта чрез избор на лицензирана фирма изпълнител, която обезпечава автобусен транспорт от и до града за всеки полет на летището.

Благодарение на директната авиолиния на Pegasus Arlines от Пловдив има възможност за връзки с международни дестинации през летище Сабиха Гьокчен в Истанбул. Полети има до Хургада, Шарм ел-Шейх, Тел Авив, Дубай, Бейрут, Барселона, както и до много европейски столици като Амстердам, Рим, Виена, Осло, Прага, Атина, Белград. Освен в чужбина, Pegasus лети до най-атрактивните туристически дестинации в Турция като Кападокия, Даламан, Измир, Анталия. Полетите правят лесно достъпни за любителите на пътешествия много нови дестинации.

Атрактивни и са и редовните полети до Wizzair до Меминген и летище Лутън в Лондон, както на Ryanair до летище Станстед край британската столица. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати