Заведения

Бордът по туризъм подкрепи протеста на заведенията в Пловдив

   
Бордът по туризъм подкрепи протеста на заведенията в Пловдив

Националният борд по туризъм подкрепя справедливия протест, организиран днес от Българската асоциация на заведенията и Съюза на заведенията в България, както и категоричната реакция на техните председатели Ричард Алибегов и Емил Коларов, във връзка с непремерените действия от страна на органите на МВР по отношение на клиентите на едно от популярните заведения в Пловдив преди няколко дни. Това се казва в позиция на организацията до медиите. 

Сигурността и спокойствието са фундаментални предпоставки за работа в туристическия сектор, както и особено важни характеристики за репутацията ни като привлекателна туристическа дестинация. Подобни демонстративни действия от страна на МВР едва ли постигат целите на акцията, но със сигурност рушат дългогодишни усилия и инвестиции, които създават икономически приходи и работни места, се посочва в позицията. 

Бордът по туризъм е конструктивен партньор на държавните и общински институции, но в същото време подчертаваме, че туристическият бизнес е сред най- строго проверяваните и в този смисъл колегите винаги имат готовност да съдействат на контролните органи, но това следва да се осъществява с необходимата мяра и с уважение към достойнството на всеки един клиент и турист, допълват от организацията. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати