Новини Събития

Едни от най-красивите диви плажове са в Малта

   
Едни от най-красивите диви плажове са в Малта

Малта и заобикалящите я острови са една от най-малките страни в Европа, но това, което й липсва по размер, със сигурност се компенсира от нейната индивидуалност. Средиземноморският архипелаг е пълен с природни красоти и с право се гордее със своята 8000-годишна завладяваща история. Дом на мегалитни храмове, средновековни арабски крепости, богато украсени барокови катедрали и британски червени телефонни кутии (Малта е била колонизирана от Британската империя от 1800 до 1964 г.), многобройните влияния, оставени от нахлуващите цивилизации, придават на Малта нейния уникален, утаечен език и култура, пише Индипендънт.

Но освен с разнообразната си архитектура и наситената си с история столица Валета, Малта е известна и с възможностите си за слънце, море и пясък. Намираща се в средата на Средиземно море, с най-близките си съседи Сицилия и Тунис, Малта е известна с това, че повече от 300 дни в годината е огряна от слънцето и е дом на голямо разнообразие от плажове, които ще задоволят всеки посетител, независимо дали обичате пясъчни или скалисти брегове, оживени заливи или уединени места. Споделяме с вас част от красивите плажове в Малта.

Златен залив / Golden Bay

Пясъчните плажове в Малта са малко, но и малкото, които съществуват, са доста великолепни. Най-популярен е Златният залив в северозападната част на острова. Той е един от най-благоприятните за семействата, тъй като е сравнително лесно достъпен – по кратки стъпала от паркинга надолу, и разполага с всичко необходимо за един пълноценен ден на пясъка: удобни кафенета, шезлонги и чадъри, както и солидна гама от дейности, свързани с търсене на тръпка – от парапланеризъм до каране на джет. Останете за залеза – той е известен като един от най-впечатляващите на острова.

Кадър: Youtube

Ривиера / Ghajn Tuffieha

В съседство с Golden Bay се намира плаж Ghajn Tuffieha (известен още като плаж Ривиера), който е много по-слабо развит, с 250 метра подвижен червен пясък, над който има дива местна флора. На разположение са чадъри и закуски, но дългият участък от стъпала до плажа го прави по-тих от оживения му съсед. Изкачете се до наблюдателната кула Ghajn Mixkuka от 17-ти век между двата плажа, за да се насладите на прекрасни гледки към залеза.

Кадър: Youtube Adrian Yammal

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати