Хотели

Junó Hotel е най-новото бижу в София

   
Junó Hotel е най-новото бижу в София

Едно от най-обсъжданите допълнения на градската среда в центъра на София е Junó. Минималистичната, но същевременно привличащата внимание нова сграда все по-често се превръща в тема на разговор за минувачите по улиците "Иван Денкоглу" и "Христо Белчев". "Дали е хотел? Или ресторант?" Всъщност Junó e повече и точно толкова - градът в хотелска версия. Едва наскоро деликатно поставеният надпис Junó Hotel даде отговор на въпросите, а през май месец отвори врати за първите си гости.

Junó е необичайно за хотелския пейзаж място, което размества пластовете на българското хотелиерство с авангарден, но съвсем логичен подход. Петзвездният хотел разполага с 35 стаи и апартаменти с тераси, като основен акцент е пространството, даващо свобода на светлината и градския дух да се срещнат в симбиоза с гостоприемството и персоналното отношение към всеки посетител.

Дизайнът на хотела е поверен на архитектурно студио I/O Architects в лицето на Георги Кътов и Вяра Желязкова, които преосмислят хотела като "пространство", използвайки само естествени материали като дърво, камък, месинг и естествени тъкани. Резултатът е неподвластен на времето интериор, следващ контекста на местния облик и далеч от капаните на преходната естетика. Фасадата на сградата е изработена от светъл камък със семпли форми и ненатрапчиво присъствие, докато черните метални капаци на прозорците могат да гарантират уединението или да разкрият свеж поглед към външната градска среда. Практичните решения и специалното внимание към детайлите в комбинация с меките цветове са духът на пространството, което привлича лесно и пленява по необичаен начин и те кани - на гости, на закуска, на вечеря, на кафе или коктейл след работа.

Стаите в хотела са проектирани с фокус изцяло върху комфорта и удобството на гостите - от функционалните мебели и осветление на световни италиански брандове до възможността за наемане на цял етаж с панорамни тераси. Личното отношение и грижа се допълват и в озвучаването Bang & Olufsen, както и iPhone и Chromecast устройствата на разположение на всеки гост, предоставяйки ново изживяване по време на престоя на съвременните откриватели на София. Естественото продължение за истински релаксиращ престой е фитнес и релакс зоната в хотела, предлагаща оборудван с уреди PENT и Nohrd фитнес, инфрачервена сауна и широк избор от релаксиращи процедури, масажи и терапии.

 
Junó разполага с модерна зала, отговаряща на високите технологични изисквания на организатори и посетители, като същевременно разкрива концепции и локации за провеждането на събития в нестандартни формати.

В тази си роля Junó от хотел се превръща в нов дом на алтернативни гледни точки като домакин на събития, обединяващи хора със сходни интереси, и като пространство, в което всеки има свободата да изрази себе си, докато открива нови хоризонти.

Предвид екзотиката с откриване на удобни паркоместа в центъра на София хотелът също разполага с подземен гараж на две нива, откъдето има директен достъп до всички етажи.

На партерното ниво тупти и сърцето на Junó - оживеният ресторант Cookó Kitchen:Drinks. В рима с името на хотела Cookó пленява от пръв поглед, предлагайки нова визия за живота в града.

Обвитият в топла светлина бар и комфортната атмосфера на спокойствие и грижа в ресторанта приканват за свежо начало на деня с чаша хубаво кафе, обяд с колеги, aperitivo с приятели или авторски коктейли след вечеря.

Откритото пространство в задната част на хотела е превърнато в градина, която привлича както със зеленина и светлина, така и с възможността да прекарате безметежни следобедни часове с книга в ръка, любувайки се на изящното изкуство на Павел Койчев или пък на чаша, две, три вино.

С пъстрия си професионален опит младият шеф Валери Русанов създава меню, отговарящо на съвременните кулинарни въжделения - балансирана, семпла, сезонна и преди всичко вкусна храна - от закуската преди работния ден, през дневните предложения до лек десерт след богатата на аромати и разговори вечеря.

Инвеститорите

Инвеститорите Георги и Руми Чопев

Инвеститорите Георги и Руми Чопев

Зад проекта стоят Георги и Руми Чопев - инвеститори с дългогодишен опит в сферата на търговията, недвижимите имоти, модата, хотелиерството и ресторантьорството. И в сбъдването на мечти. Като бизнес съдружници в столичния хотел Sense Георги и Руми искат да надградят досегашния си опит и да създадат свое автентично място, което да предложи на гостите си запомнящо се изживяване. Така техният усет за естетика, дизайн, обслужване, изкуство и история се материализира в пространството, познато днес като Junó - от ценители за ценители.

Мениджмънтът

Магдалена Георгиева - генерален мениджър на Junó

Магдалена Георгиева - генерален мениджър на Junó

Управлението на проекта е поверено на Магдалена Георгиева - възпитаник на 91-ва немска гимназия в София, а по-късно защитава магистратура "Икономика на международния туризъм" в Тулуза, Франция. След завръщането ѝ в България тя навлиза в хотелиерския бизнес като част от търговски екип на 5-звезден хотел в центъра на София. През следващите осемнайсет години в портфолиото ѝ се включват подготовка, стартиране и управление на още няколко мащабни проекта в най-високия хотелски и бизнес сегмент в София, но вече в ролята на корпоративен търговски директор. С практическите умения и лидерските си качества, придобити през това време, Магдалена приема предложението за позицията генерален мениджър на Junó, като в процеса на завършване на строителните работи тя събира и подготвя екипа, с който открива хотела през май 2023 г.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати