Турагенции

Защо да изберете Кипър това лято?

   
Защо да изберете Кипър това лято?
Кипър има красиви плажове
  Онекс тур

Третият по големина остров в Средиземно море – Кипър, привлича туристи с екзотични пейзажи, древни винарни и голям брой атракции. В самия му център е град Пафос, където според легендите е родена Афродита. Кипър направи всичко възможно, за да привлече вниманието на туристите за лято 2023 г. Има условия за голф, гмуркане, ветроходство, парапланеризъм, скално катерене и риболов. А местните плажове със сигурност няма да оставят безразличен нито един човек.

Климатът на острова е предимно субтропичен с изключително горещо и сухо лято и мека зима с много валежи. Периодът от април до октомври е най-добрият за почивка в Кипър. През другото време тук постоянно вали.

Българският туроператор „Онекс тур“ организира директни чартъри от София до Ларнака в Кипър с авиокомпанията BH Air, които вече се извършват всяка седмица и ще продължат до началото на ноември, обяви Велизар Димитров, маркетинг мениджър на компанията. “Предлагаме настаняване в над 30 хотела в Кипър, което ни позволява да гарантираме условия за всеки вкус. Работим както с бюджетни хотели, които залагат повече на море и забавления на открито, така и с луксозни комплекси, които имат богати програми и всевъзможни активности на територията на хотела”, подчерта Димитров.

Българите могат да избират от над 30 хотела в Кипър, сред които St. Raphael Resort & Marina в Лимасол, AT HERBAL 5*, SO NICE CLUB 4*, SO WHITE CLUB 4*, CONSTANTINOS THE GREAT 5*, PENELOPE BEACH HOTEL 3* и луксозните комплекси AMANTI HOTEL (ADULTS ONLY) 5* PREMIUM, AMAVI 5* DELUXE, AMATHUS BEACH 5*, FOUR SEASONS LIMASSOL 5*, AMARANDE HOTEL 5* PREMIUM.

От „Онекс тур“ са подготвили две програми за дестинацията. Едната е за почивка, а другата – “Островът на Афродита”, която е обиколен тур с посещение на най-интересните забележителности. Цените за почивка започват от 390 евро на човек и включват чартърен полет на BH Air до Ларнака и обратно, 7 нощувки в хотел по избор на клиента в зависимост от типа изхранване и трансфери по цялата програма. Във всички пакети са включени и медицински застраховки.

Ето кои са най-добрите места в Кипър: 

Агия Напа

Ако предпочитате почивка на плажа, тогава този курорт е за вас. Не е известен с голям брой забележителности, но има едни от най-красивите брегове на целия остров. Агия Напа е любимо място за младите хора. Има стотици нощни клубове, барове, развлекателни центрове, повечето от които работят денонощно. И тук се провеждат десетки фестивали, на които идват хора от различни страни.

Курортът е подходящ и за семейни почивки. Има много атракции, които привличат вниманието на децата. По-специално там се намира Музеят на морския живот и тематичният воден парк WaterWorld, а също така има голям увеселителен парк с много атракции.

Обърнете внимание и на Националния музей, където е представена огромна колекция от археологически находки и древни оръжия. Недалеч от него се намира най-старата забележителност на курорта - отлично запазен манастир от 15 век.

Лимасол

Още един курорт за любителите на активната и забавна почивка. Както и в Агия Напа, тук постоянно се организират някакви празници, тържества и фестивали, чийто мащаб удивлява туристите. Дори дъждовният сезон не спира местните, забавлението тук продължава през цялата година.

Заслужава да се отбележи, че Лимасол е един от най-големите центрове за производство на вино в Кипър. Така че чужденците трябва да посетят местните лозя и винарни. Собствениците им с радост приемат туристи и ги гощават със своите алкохолни напитки.

В града ще намерите и много интересни исторически паметници. По-специално, не пропускайте древната крепост, в която сега се помещава Музеят на Средновековието, замъкът Лимасол, местната художествена галерия, дворецът на епископа, котешкият манастир "Свети Николай" и светилището на Аполон.

А местните плажове изобщо са отделна тема, за която може да се говори с часове. Туристите вярват, че пясъкът в този курорт има лечебни свойства. Някои дори го добавят към козметиката, ползвайки го за естествен ексфолиант.

Пафос

Така стигнахме до родното място на Афродита. Не е изненадващо, че древните гърци са избрали този град за нея, защото той наистина е невероятно красив, точно като самата богиня.

По времето на древните римляни Пафос е бил столица на Кипър. Ето защо исторически паметници има почти на всяка крачка: гробници, музеи, театър Одеон, църквите "Агия Кариаки" и "Света Параскева".

Заливът на Афродита изисква специално внимание. Според легендите водите му могат да дарят вечна красота и младост. Следователно не е толкова лесно да се стигне до тук, защото тълпи от туристи просто наводняват мястото от сутрин до вечер.

Пафос е доста спокоен град, който е избран за пътуване от семейни двойки. Тук практически няма шумни партита, а самият град е изпълнен с атмосфера на тишина и спокойствие.


Кирения

Този курорт съчетава всичко: от шумни клубове до тихи места, скрити от любопитни очи. Плажовете тук са може би най-добрите на острова. А за гмуркане условията са доста добри.

Те обаче не идват тук заради красива природа, снежнобял пясък или чиста вода. Градът е известен с големия си брой казина и игрални зали. Бъдете внимателни, защото можете да оставите всичките си пари тук.

В Кирения няма толкова много забележителности, така че можете да ги видите буквално за 1-2 дни. Това е преди всичко древна крепост от 7-ми век, построена във византийски стил, гръцка камбанария, джамия и стар квартал с къщи, необичайни за чужденци.

Лачи

Този курорт е избиран от онези туристи, които искат да си починат от шума и суетата. Тук няма да намерите много развлекателни центрове или 24-часови барове. Лачи не е за това. Това е град с красива природа, тихи улици почти без коли, приятелски настроени хора, малки пазарчета с пресни плодове и риба. Хората идват тук, за да се насладят на слънцето на плажовете и да получат енергия.

Габриел Драгиев



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати