Новини Транспорт

Swissport ще обслужва Луфтханза на Летище София

   
Swissport ще обслужва Луфтханза на Летище София

Групата Луфтханза обяви, че отново избира Суиспорт България за наземна обслужваща компания на летище София. Новият договор включва обслужването на пътниците и наземния хендлинг за трите авиокомпании от групата, които в момента летят до София – Lufthansa, Austrian Airlines и Swiss.

Суиспорт осигуряваше достъпа до бизнес салона на летище София за авиокомпаниите от групата на Луфтханза от 2010-а година. Новият разширен договор за услуги ще включва чек-ин, издаване на билети, наземно рамп-обслужване на самолетите, почистване и противообледенителни процедури.

„Успешното ни сътрудничество с Луфтханза Груп в България е на повече от 10 години. Радостни сме, че сме избрани за доверен партньор за предоставяне на пълния пакет от услуги и обслужване на летище София. Вярваме, че качеството на услугите ни е било ключово за спечелване доверието на Луфтханза,“

казва Мирослав Петков, управляващ директор на Суиспорт България.

Трите авиокомпании от групата изпълняват средно по 10 полета дневно от българската столица до летища в Европа, като към момента оспорват третото място по пазарен дял на летището с националния превозвач България Еър, който също е клиент на Суиспорт България.

Самата хендлинг компания е дъщерно дружество на Swissport International и част от холдинга Bulgarian Airways Group, който има ключово участие освен в България Еър, още в оператора на летищата Варна и Бургас – Фрапорт Туин Стар, Луфтханза Техник София, кетъринг компанията Silver Wings, Amadeus България и ритейлъра в безмитната търговия Nuance BG.

Bulgarian Airways Group e част от холдинга Химимпорт.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати