Новини Събития

Приморско ще привлича туристи със светещи стенописи

  20.05.2023 12:23  
Приморско ще привлича туристи със светещи стенописи

Художничката Цвети Асенова изработи мащабен светещ стенопис със стотици обитатели на морския свят. Общата площ на стенописа е над 120 кв. м, разположени по протежение на крайбрежната алея до малкия пристанищен кей с лодки в Приморско, съобщават от община Приморско.

"В стенописите оживяват както характерни за Черно море видове, така и по-екзотични гости от близки и далечни води - от познатите зарган, попче и барбун през любимите на децата делфини и косатки, до гигантски октоподи и зелени морски костенурки", допълват от общината.

Цвети Асенова работи по проекта от октомври 2022 година и се очаква той да бъде изцяло завършен в началото на новия сезон. 

"Благодарни сме на талантливата авторка за ентусиазма и любовта, които вложи в тази впечатляваща творба. За нас е чест да я подкрепим, за да може тя да блести с пълния си потенциал. Това ще е още една приятна изненада за посетителите на Приморско това лято, а лично аз съм убеден, че тя ще стане любима атракция за най-малките. Най-хубавото е, че освен красота, приморските стенописи ще ни научат на нещо ново за морския свят и ще ни накарат да се замислим дали се грижим достатъчно отговорно за него", каза д-р Димитър Германов, кмет на Община Приморско.

Официалната премиера на проекта е планирана за официалния празник на Приморско - 24 май.