Новини Събития

Приморско ще привлича туристи със светещи стенописи

   
Приморско ще привлича туристи със светещи стенописи

Художничката Цвети Асенова изработи мащабен светещ стенопис със стотици обитатели на морския свят. Общата площ на стенописа е над 120 кв. м, разположени по протежение на крайбрежната алея до малкия пристанищен кей с лодки в Приморско, съобщават от община Приморско.

"В стенописите оживяват както характерни за Черно море видове, така и по-екзотични гости от близки и далечни води - от познатите зарган, попче и барбун през любимите на децата делфини и косатки, до гигантски октоподи и зелени морски костенурки", допълват от общината.

Цвети Асенова работи по проекта от октомври 2022 година и се очаква той да бъде изцяло завършен в началото на новия сезон. 

"Благодарни сме на талантливата авторка за ентусиазма и любовта, които вложи в тази впечатляваща творба. За нас е чест да я подкрепим, за да може тя да блести с пълния си потенциал. Това ще е още една приятна изненада за посетителите на Приморско това лято, а лично аз съм убеден, че тя ще стане любима атракция за най-малките. Най-хубавото е, че освен красота, приморските стенописи ще ни научат на нещо ново за морския свят и ще ни накарат да се замислим дали се грижим достатъчно отговорно за него", каза д-р Димитър Германов, кмет на Община Приморско.

Официалната премиера на проекта е планирана за официалния празник на Приморско - 24 май.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати