Събития Турагенции

Сан Антонио в Тексас привлича туристи с историческа битка

   
Сан Антонио в Тексас привлича туристи с историческа битка
Аламо е историческа местност в Сан Антонио
  Мирослав Иванов, Сан Антонио

Сан Антонио - някога гранично селище в Дивия запад, днес се е превърнал в модерен и голям град. Това е седмият най-голям град в САЩ с население от 1.45 млн. жители и вторият най-голям в щата Тексас след Хюстън. Над 64% от населението е с испански произход (предимно мексиканци) и по този показател се нарежда на първо място в Америка с най-много латиноси.
Основан е през 1718 г. при испанска колониална мисия, а през 1731 г. става първото гражданско селище в днешен Тексас. Тогава районът е бил част от Испанската империя. От 1821 до 1836 г. е част от Мексиканската република. След това от Република Тексас. Това е най-старата община в Тексас, която отпразнува своята 300-годишнина на 1 май 2018 г. В началото на 20 век идват и много германци, които се заселват в Сан Антонио.
Днес най-голямата заабележителност в града е местността Аламо, която се намира в сърцето на центъра. Тя е обявена за обект на световното наследство от ЮНЕСКО. Битката при Аламо е между мексиканската армия и тексаските въстаници. Тя е била част от Тексаската революция, като въстаниците побеждават мексиканците и Тексас става република. По-късно се присъединява към САЩ, като самостоятелен щат.
С уникална култура, произтичаща от неговите испански, немски и мексикански корени, градът предлага изобилие от история, изкуства и вълнуваща кухня. Тръгнете по River Walk и ще намерите музеи, ресторанти, хотели и магазини. Това е и място за много от годишните фестивали и събития в града, включващи храна, вино, музика на живо и много други.
Извън центъра ще намерите пет увеселителни парка, повече от 50 голф игрища, една от най-големите зоологически градини в САЩ, най-големите пещери в Тексас и екопътеки за туризъм и колоездене, простиращи се в Texas Hill Country. В този регион бързо печелят признание и местните винарни. Сан Антонио предлага луксозни бутици, множество търговски центрове и най-големия мексикански пазар в САЩ. 
Именно заради всичко това градът привлича над 30 млн. туристи годишно.

Мирослав Иванов, Сан Антонио



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати