Новини Транспорт

Таксита на Yellow ще обслужват пътниците на летище София 5 години

   
Таксита на Yellow ще обслужват пътниците на летище София 5 години

От края на юни пътниците, които кацат на летище София ще използват услугите на Йелоу-такси. Компанията е избрана след проведена тръжна процедура с участието на най-големите таксиметрови фирми в София. Договорът е за 5 години с възможност за допълнителни 3, обвързани с представянето и нивото на предлаганите услуги.

На аерогарата компанията осигурява постоянно присъствие на екип, който да следи за качеството на предоставяната услуга, като гарантира чистотата на автомобилите и отзивчивостта на персонала, на който е поверен и ангажиментът да асистира при товарене и разтоварване на багажа на клиентите.

С подписването на договора новият оператор на таксита се ангажира да предоставя превози от и до летището с все по-екологични автомобили. От 1 януари 2025 г. поне 5% от месечните таксиметрови пътувания от летището трябва да се извършват с електромобили, а година по-късно този процент ще достигне 10. За ускоряването на процеса „СОФ Кънект“ се ангажира да предоставя допълнителни финансови стимули за такси компанията.

„Наземният транспорт от и до летището е съществена част от пътническото преживяване. Изборът на компания, която да предостави услуга в съответствие с най-високите стандарти при таксиметровия превоз, е стъпка за повишаване на пътническия комфорт и част от летищната трансформация с грижа към клиента“ – каза Хесус Кабайеро, изпълнителен директор на летище София, при подписването на договора.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати