Новини Събития

24 май вече е Ден на българското културно наследство в Лас Вегас

   
24 май вече е Ден на българското културно наследство в Лас Вегас

Кметът на Лас Вегас Каролин Гудман издаде прокламация, с която официално обяви 24 май за Ден на българското културно наследство в Лас Вегас.

„Това се случва в продължение на отличните отношения, които генералният консул на България г-н Бойко Христов изгражда с местните власти в Лас Вегас, Невада, и след знаковата му среща с кмета“, обявиха от дипломатическото ни представителство. 

В прокламацията Гудман официално приканва жителите и посетителите на града да празнуват заедно с нея и да отбележат също 145-ата годишнина от освобождаването на България и 120-ата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и САЩ. 

Генералният консул Бойко Христов, придружаван от голяма българска делегация, лично получи прокламацията в сградата на общината. Част от делегацията бяха представители на Българската асоциация в Невада, Българският бизнес дамски клуб, двете български училища, българските ресторанти, фолклорният състав Жарава и др. 

В Лас Вегас и тази година празникът 24 май беше отбелязан с мащабен събор през изминалия уикенд, на който се събраха стотици сънародници и прекараха деня заедно и с богата програма и много настроение. Българската общност в Лас Вегас е една от най-сплотените в организацията на български събития и почитането на българските традиции и културно наследство, се отбелязва в съобщението на Генералното ни консулство. 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати