Анализи Новини

Зарица Динкова се появи като евентуален министър на туризма

   
Зарица Динкова се появи като евентуален министър на туризма

Бившият зам.-министър на външните работи Зарица Динкова е новото име, което е спрягано за министър на туризма при бъдещото правителство на ПП-ДБ, което се очаква да бъде подкрепено и от ГЕРБ. Това съобщиха за TravelNews източници, запознати с преговорите. Досега се споменаваше Гергана Кабаиванова, която беше предложена първоначално от акад. Николай Денков (ПП-ДБ), който ще е министър-председател 9 месеца, а след това толкова и Мария Габриел (ГЕРБ). Нейната кандидатура е оттеглена, защото е от ДСБ, а техни политически лица няма да участват в кабинета. Освен това не е подкрепена от туристическия бранш, защото няма нищо общо с него, а е с опит в земеделието и хранителната индустрия, като основател на фермерските пазари, обясниха източници от преговорите.

Новата кандидатура за министър на туризма Зарица Динкова също не е позната в туристическия бранш. Тя е магистър по дипломация и международни отношения от Университета "Комплутенсе" и Дипломатическа школа към Министерството на външните работи на Кралство Испания, Мадрид.

Динкова беше заместник-министър на външните работи в двете служебни правителства през 2021 г. Тя беше главен политически съветник в Европейския парламент към евродепутата Радан Кънев. Има опит като мениджър на големи международни проекти за ООН и ЕС. Освен това беше в ръководството на партията "Зелено движение", която е част от ДБ. На последните парламентарни избори беше кандидат-депутат от 25-ти МИР в София, но не влезе в парламента.

Мирослав Иванов 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати