Турагенции

Онекс тур пусна чартъри до Пулия в Италия

   
Онекс тур пусна чартъри до Пулия в Италия
Алберобело е задължителна спирка в Пулия
  shutterstock

Туроператорът „Онекс тур“ пусна единствените чартъри за сезона на българския пазар до Пулия в Италия. Това обяви за TravelNews Велизар Димитров, маркетинг мениджър в компанията. Датите на заминаване са всяка неделя до 16 юли 2023 г. и след това от 27 август до 17 септември 2023 г. Полетите ще бъдат изпълнявани от българската авиокомпания BH Air със 180-местен самолет. Първият вече е осъществен на 28 май 2023 г., като българските туристи се радват на слънчевите лъчи и прекрасните плажове в курорта Кастеланета Марина, обясни Димитров.

Пулия е един от най-впечатляващите региони на Италия. В него са разположени и едни от най-интересните места на Ботуша - столицата на региона Бари, атрактивното градче Полиняно а Маре, столицата на трулите Алберобело и симпатичното Локоротондо, бароковият шедьовър Лече, вдъхновяващият Отранто. Всички тези удивителни населени места се допълват от бреговете на Адриатическо и Йонийско море. Страхотните курорти в Пулия предлагат неповторима атмосфера – спокойствие, природа и плажове със син флаг. Българите имат възможност да се насладят на курорта Кастеланета Марина - най-представителният за Йонииското крайбрежие.

Цените започват от 455 евро на човек

за 7 нощувки със закуска и вечеря на сет меню в зависимост от хотела, самолетни билети, летищни такси, трансфери и застраховки. Туристите ще могат да се възползват и от редица екскурзии в района. Една от тях е до столицата на област Пулия – Бари, която предлага богата култура и типична средиземноморска атмосфера. В града всички могат да се насладят на Стария град, катедралата "Св. Савин" и други забележителности. Сред най-интересните места за посещение е Полиняно а Маре - град, издигнат върху внушителни отвесни скали. В миналото е бил популярен, тъй като през него е минавал Римският път „Виа Траяна“. В наши дни крайбрежието е познато с кристално чистото си море, двадесеткилометровата плажна ивица и големия брой пещери, издълбани в скалите.

Алберобело също е задължителна спирка

за всеки посетил на Пулия. Именно там могат да бъдат открити традиционните италиански къщи трули. Никъде другаде не може да се види подобна гледка – интересната архитектура, в съчетание със запазения италиански дух, създават уникално усещане. Екскурзията е в комбинация с Локоротондо – едно от 100-те най-красиви малки градчета в Италия, чийто исторически център е застроен в овална форма, откъдето идва и името му. Градът е записан в книгата на рекордите на Гинес, заради петте гласни „о“ в името си. Това е град на красивите балкони, повечето от които си имат номера. Градът е известен и със своите вина.

Друга интересна екскурзия е до Матера – град, известен в цял свят като естествен декор на много филми с исторически сюжет.

Това е уникално селище в списъка на ЮНЕСКО, разположено в провинция Базиликата. Началото си води от времето на Палеолита. По това време древните му жители заселват естествените пещери в каньона на река Гравина. Векове наред разширяват жилищата си като дълбаят навътре в скалата или изграждат каменни преддверия за амфитеатрално разположените си убежища. Условията на живот в т. нар. САСИ не се променят съществено през вековете и в началото на 50-те години италиански интелектуалци апелират за правителствена намеса. С държавно финансиране на живеещите в пещерите са предоставени съвременни жилища.

Античната част на града остава необитаема и хората я наричат „Мъртвият град“. Това положение продължава докато киното не започва да се интересува от Матера. Естественият „декор“ е използван от световно известни режисьори, сред които Пиер Паоло Пазолини, братя Тавиани, Лукино Висконти, Мел Гибсън. Филмите им, особено най-популярните „Евангелие по Матея“, „Христос се спря в Еболи“ и „Страстите Христови“, преоткриват Матера за широката публика.

От „Онекс тур“ предлагат и други вълнуващи полу- и еднодневни екскурзии, с които гостите могат да посетят Лече, Отранто, Остуни и Чистернино и Мартина Франка.

Димо Христов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати